Lijepa gesta načelnika Ljubuškog i tvrtke Džajić commerce za oboljele od celijakije i osoba s invaliditetom “Kruh”

LJUBUŠKI – Članovi udruge oboljelih od celijakije i osoba s invaliditetom “Kruh” Ljubuški dobili su od općinskog načelnika Nevenka Barbarića te tvrtke Džajić commerce donaciju u vrijednosti od 2000 KM. Naime, riječ je o prehrambenim bezglutenskim proizvodima koje je ova skupina zbog zdravstvenih problema primorana koristiti, a koji zbog visoke cijene nisu svakom dostupni.

Iscrpljujuća bolest

Ivana Vučić, predsjednica udruge “Kruh”, kazala nam je kako je ovo već treća godina zaredom kako od načelnika Barbarića dobivaju donaciju, na čemu su izrazito zahvalni. “Riječ je o bolesti za koju se, do osnivanja naše udruge nije ni znalo, i jako smo sretni što smo donekle uspjeli podići svijest ljudi, ali i ostvariti neke donacije među kojima je i ova od strane ljubuškog načelnika. Ova bolest je fizički iscrpljujuća te financijski itekako crpi, stoga se borimo svim snagama da svim članovima naše udruge, u skladu s mogućnostima, omogućimo nabavu hrane bez glutena“, istaknula je Vučić.

Tatjana Kosak, predsjednica Upravnog odbora udruge “Kruh” osvrnula se, pak, na problem neadekvatnog prostora za rad udruge.

Prostorije koje prokišnjavaju

“Trenutno boravimo u prostoriji u kojoj nema struje i koja prokišnjava. Stoga se nadamo kako ćemo već iznaći neko rješenje te da će netko imati sluha za nas i pomoći nam riješiti ovaj problem“, kazala je Kosak, dodavši i to kako je udruga posvećena brojnim aktivnostima, pa ih, između ostalog, u travnju očekuje sudjelovanje na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru gdje će predstaviti svoje rukotvorine. Kako nam kaže, sudjelovanje na sajmu u Mostaru je sada već prešlo u tradiciju te se nadaju kako će i ove godine njihove rukotvorine privući pozornost nazočnih. Važno je naglasiti i to kako su iz udruge voljni pokloniti elektromotorna kolica za djecu od 10 do 12 godina koja boluju od cerebralne paralize. Potrebno je javiti se na kontakt telefon: 063 823 599.

Dnevni list