Leo Slišković novi trener HŠK Posušja

POSUŠJE – Nakon što je Damir Ramljak odstupio s trenerske dužnosti seniora HŠK Posušje, uprava je brzo riješila tu prazninu na klupi. Povjerenje je dano mladom stručnjaku Leu Sliškoviću, treneru početnika, piše Večernji list BiH.

Novi trener je trenersku karijeru započeo u Posušju vrlo mlad jer ga je teška ozljeda spriječila zaploviti u seniorski nogometni sastav. U klubu su iznijeli podatke kako je Slišković najtrofejniji trener s Mokrog doca. Tri puta je njegova kategorija početnika bila prvak u Međužupanijskoj ligi, a ostvario je dobre rezultate i u Kupu ZHŽ-a.

Njegov najveći uspjeh dogodio se u 2013. godini, kada je sa svojim dečkima bio viceprvak BiH u kategoriji početnika. Čekaju ga odgovorne dužnosti trenera, a o tome je za “Večernji list” rekao kako vjeruje u uspon nogometaša u gornji dio ljestvice Druge lige Jug FBiH. – Ovo je moje prvo iskustvo na klupi seniora. Svjestan sam odgovornosti, ali već prvo okupljanje pokazuje želju svih da krenemo s dobrim pripremama i napravimo pomake na ljestvici. Računamo na stari sastav od jeseni, osim Nikole Leke koji je uspio potpisati ugovor s prvoligašem Hrvatske Slavenom Belupom. Vjerujem u dobru suradnju sa svima u našem HŠK Posušje i radujem se većem broju navijača na tribinama, istaknuo je Slišković. Dok smo razgovarali s novim vođom kluba s lijepog Mokrog doca, bilo je tu nekoliko vrućih navijača koji redovito pristignu na Mokri dolac.

Najvažnija je dobra suradnja svih pa i navijačka potpora jer Posušje može biti uspješniji sastav nego promjenljive jeseni kada je bilo i loših razdoblja i nestabilne igre. Stoga su mnogi ljubitelji nogometa u gradu podno Radovnja ipak optimisti i nadaju se kako će solidni sastav s novim trenerom krenuti prema već najavljenom usponu u gornji dom drugoligaške ljestvice.

Pero Crnogorac / Večernji list BiH