Legendarni “Rođo” dobio grafit u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG – Legendarni Stjepan Spajić ”Rođo”, hrvatski poduzetnik i predsjednik NK Hrvatski dragovoljac, dobio je grafit u Širokom Brijegu.

Grafit se nalazi kod akvadukta u Borku, a uz njegov lik ispisana je antologijska izjava ”Rođo nosi škare”.

Bio je uspješan poduzetnik koji je vodio mesnice ”Rođo”, a ostao je zapamćen i kao predsjednik NK Hrvatski dragovoljac, na čije je čelo došao 1994. i ondje ostao do smrti. Veliku je važnost davao klubu, u čijim je prostorijama proveo mnoge radne i neradne dane, a ondje je i preminuo od zatajenja rada srca 2004. godine u 52. godini života.

Najviše je ostao zapamćen po duhovitim izjavama u kojima je često kritizirao svoje igrače i osobe iz javnog života, osobito iz sporta i politike.

Također, mnogi će ga pamtiti po legendarnom gostovanju u emisiji ”Drugo lice” na Novoj TV kada je zajedno s Ljubom Ćesićem Rojsom ”izvalio” antologijske izjave, a jedna od njih ”Rođo nosi škare” kojom je odgovorio novinaru Petru Vlahovu na pitanje o gay muškarcima.

Osim po nadimku Spajki, ostao je poznatiji po nadimku Rođo, kojeg je dobio jer su mu mnoge rečenice započinjale riječima ”E moj rođo…”

Bljesak.info