Home Sport Rukomet Lakrdija u rukometnom savezu BiH: Grude izigrane za domaćinstvo Kupa

Lakrdija u rukometnom savezu BiH: Grude izigrane za domaćinstvo Kupa

0
Lakrdija u rukometnom savezu BiH: Grude izigrane za domaćinstvo Kupa

Najbolji ženski rukometni kolektiv u BiH već duži niz godina jest HŽRK Grude koji je i ove godine uvjerljivo slavio u prvenstvu naše države. Završnicom Kupa, trebala se zaključiti još jedna sezona – međutim odluka o domaćinu još uvijek nije donešena iako se Kup trebao odigrati ovog vikenda.

Kako se niti jedna ekipa nije prijavila, HŽRK Grude je jedini Klub koji je podnio prijavu RS BiH, prema propozicijama. Naime, po propozicijama odluku o mjestu odigravanja završnog turnira donosi Izvršni odbor RS BiH, a ne komesar niti zaintersirani klub.

HŽRK Grude je, nakon što je obaviješten kao i ostali klubovi da nema zainteresiranih klubova,poslao prijavu RS BIH i ta prijava je kao jedina razmatrana i prihvaćena na jedinom mjestu koje je ovlašteno za to, a to je predsjedništvo RS BiH (u ime IO RS BIH) o čemu klub posjeduje i originialni zapisnik sa sjednice 17.05.2017.

Ipak, nekom igrom slučaja, gospodin Tahirović, koji je donio odluku kako će Grude biti domaćin tjedan poslije planiranog odigravanja, preko noći mijenja mišljenje i blokira provođenje odluke.

Trenutno ne postoji nikakva odluka o tome da je neki drugi klub dobio organizaciju završnice Kup-a od strane predsjedništva RS BiH, osim HŽRK Grude. Priopćenje Gruđanki prenosimo u cijelosti:

Priopćenje za javnost u svezi neodržavanja završnice KUP-a BiH

“Voditelj natjecanja za KUP BiH, gosp. Zdenko Alpeza je e-mailom dana 16.05.2017. obavijestio klubove da nije stigla niti jedna prijava za organizaciju završnice KUP-a niti je RS BiH pristupio organizaciji završnice kako je to predviđeno propozicijama natjecanja u takvim slučajevima,

U želji da ženski rukomet u BiH ne doživi još jedan težak udarac neodržavanjem završnice KUP-a,

HŽRK Grude je 17.05.2017. godine u prijepodnevnim satima, poslao prijavu za organizaciju završnice KUP-a BiH .

Prijava je poslana predsjedništvu RS BiH, Voditelju natjecanja i klubovima sudionicima završnice.

Isti dan, u Sarajevu je zasjedalo predsjedništvo RS BiH koje je razmatralo prijavu i donijelo odluku o prihvaćanju novog termina završnice KUP-a(27. i 28.05.2017.g. i Gruda kao mjesta održavanja završnice.

O toj odluci predsjednika HŽRK Grude, Zorana Trlina je telefonski izvijestio član predsjedništva RS BiH gosp. Enid Tahirović koji je u ime predsjedništva RS BiH i zahvalio HŽRK Grude što su na ovaj način spasili od neodržavanja ovo značajno natjecanje.

Dana,18.05.2017. na nekim internetskim portalima je objavljeno da je domaćin završnice KUP-a za rukometašice, ŽRK Krivaja i da se završnica održava 20. i 21. 05.2017. te da je to dogovoreno“ sa gosp Enidom Tahirovićem. Dana, 18.05.2017., gosp. Tahirović blokira odluku predsjedništva RS BiH koju je i sam podržao dan ranije. HŽRK posjeduje zapisnik sa sjednice predsjedništva RS BiH od 17.05.2017.g.

Upravni odbor HŽRK Grude je na današnjoj izvanrednoj sjednici donio sljedeće zaključke:

1.Predsjedništvo RS BiH koje je u ime IO RS BiH nadležno za donošenje odluke o određivanju mjesta i termina završnice je 17.05.2017. godine donijelo odluku o organizaciji završnice KUP-a BiH za rukometašice u Grudama i to 27.i 28.05.2017. uvažavajući opravdane razloge za odgodu i štiteći značaj ovog događaja za BiH ženski rukomet i očekujemo njeno provođenje

2.Završnica KUP-a BiH za rukometašice je najznačajniji događaj tijekom godine u BiH(pošto nema reprezentacije pa ni reprezentativnih nastupa).

Krajnje je neozbiljno i neodgovorno i protiv interesa ženskog rukometa donositi odluku i organizirati najznačajniji događaj u ženskom rukometu u BiH 48 sati prije održavanja. Takva praksa ne postoji nigdje u svijetu i to bi bila dalja totalna degradacija ovog športa u BiH.

3.U slučaju nove odluke predsjedništva RS BIH , HŽRK Grude prihvaća organizaciju ili sudjelovanje na završnici KUP-a BiH u bilo kojem mjestu ili bilo kojem terminu koji omogućava bar nekoliko dana koliko je minimalno potrebno za organizaciju putovanja i boravka na završnici”, stoji u priopćenju.

Herzegovina.in