Kuda ide policija ZHŽ, kada za Galića ni Leko, ni bilo tko drugi, nije kriv?

Trenutačni ravnatelj Uprave policije ZHŽ Milan Galić je odlučio zataškati cjelokupni kriminal unutar MUP-a ZHŽ. To zacijelo pokazuju njegovi ravnateljski potezi, odnosno nepostupanje po jasnim kaznenim djelima, koji se godinama događaju unutar MUP-a ZHŽ. Njega ne interesira niti suradnja policijskih službenika, pa suradnju svog prijatelja Dalibora Marjanovića s kriminalcima po pitanju zataškavanja dokaznog materijala u proizvodnji cigareta smatra zastarom, koja se ne može procesuirati. Tako Galić smatra i vlastite propuste pri nezakonitim promaknućima zastarjelima za Unutarnju kontrolu, iako se zastara mjeri od trenutka saznanja za nezakonitost, a Unutarnja kontrola nije mrdnula prstom.

Zanimljivo je kako je pokazao “zavidno” znanje iz poznavanja zakonske regulative prilikom testiranja kroz natječaj za ravnatelja policije.To bi znanje svakako trebao pokazati na djelima.

Uz Dalibora Marjanovića, kojeg svim snagama brani, ravnatelj Galić brani još jednu osobu koja se spominje u poznatim transkriptima telefonskih razgovora. Ta je osoba baš sve sređivala, kako se čuje u snimkama, oko zataškavanja dokaznog materijala oko proizvodnje cigareta u Drinovcima. To je Boro Leko.

Za njega je istakao kako je MUP sve istraživao, ali ništa nisu pronašli.

Boro Leko je jedna od ključnih osoba u poznatom slučaju Gordana Šimunovića iz Gruda, čiji je slučaj, doznajemo, zaključen, ali od jedne druge agencije. U istražnom postupku se spominje upravo Boro Leko i Službena zabilješka iz kolovoza 2002. godine s netočnim sadržajem, a poznato je da prilikom ispitivanja Šimunovića i supruge nije bilo druge potpisane osobe na službenoj zabilješci, piše portal Ljubuski.net.

Prioriteti ravnatelja Milana Galića

Kazavši javno da su njegovi prioriteti policijska profesionalnost i procesuiranje najtežih kaznenih djela treba se zapitati kako to misli postići okružen Lekom, Marjanovićem, Miroslavom Galićem, Stanislavom Nižićem, Milenkom Madunovićem, a i on sam je nedavno krivotvorio dokumentaciju skrivajući nezakonitosti oko Miroslava Galića.

Nadalje, ako je nebitno da Leko i Marjanović surađuju s podzemljem, što se čulo u snimkama telefonskih razgovora, ako za vrijeme Madunovića kriminalci dobiju dozvole za oružje, ako se promaknuća namještaju s krivotvorenim potpisima, policajci progone za 13 KM službenog mobitela, kojeg koriste u službi, a ministar Zdravko Boras radi što hoće i poduplava telefonske račune, pa slučaj Šiminović zataška, onda Galić nije ravnatelj, nego marioneta osoba s kojima se okružio.

Nedvojbeno je, pokazuje dokumentacija, da je pokušao prikriti kriminal Miroslava Galića krivotvorenjem sadržaja dokumenata, pa kao takav ne smije ostati na sadašnjoj funkciji ravnatelja Uprave policije u kojoj cvjeta nepotizam i korupcija, a kriminal bezbrižno čeka teže trenutke.

Ravnatelj bi brzo trebao riješiti slučaj Soldo, teške pljačke i sve veći osjećaj nesigurnosti, koji nimalo ne iznenađuje s obzirom da kriminal u MUP-u ZHŽ doručkuje, ruča i spava. A diplome Galiću??

Ljubuski.net