KRKANLUK NA KOČERINU: Pred tuđu kuću izbacili i ostavili desetak vreća smeća

ŠIROKI BRIJEG – Čitatelj portala Jabuka.tv poslao je fotografije na kojima se vidi još jedan primjer nekulture koji graniči s uvredom za sve civilizirane ljude.

Naime, kako nam javlja naš čitatelj, u gluho doba noći s utorka na srijedu neodgovorni pojedinac u širokobriješkom naselju Kočerin, pored magistralnoga puta M6.1 Široki Brijeg – Posušje, odložio je veće količine smeća.

Prema načelu “nek’ nije kraj moje kuće”, desetak crnih vreća nemarno je odloženo u neposrednoj blizini kuća mještana, na proširenju pored spomenutoga magistralnoga puta. Prvi je dan ljeta, temperature još uvijek nisu na vrhuncu, ali teško je i zamisliti ne(svijest) osobe koja ove količine smeća s tko zna kojim sadržajem može ostaviti da se “cvrlja” i počne zaudarati.

Također, u Kočerinu se ovih dana odvija 39. Petrovdanski malonogometni turnir u sklopu manifestacije “Dani Kočerina“. Vrijedi razmisliti o poruci koju naše društvo ovakvim djelima šalje svima onima koji do naših krajeva “potegnu” iz okolnih mjesta.

O ovakvim i sličnim problemima portal Jabuka.tv i u prošlosti je pisao s ciljem podizanja svijesti o zaštiti prirode koja nas okružuje, no izgleda da do nekih pojedinaca te poruke nikako ne dopiru. Stoga i ovom prigodom ponovno apeliramo na sve naše čitatelje da svi skupa brinemo o prirodi koja nas okružuje i da čuvamo blaga koja su nam bogomdana, a usto su nam nužna za ljepši, zdraviji i kvalitetniji život.

Jabuka.tv