VIDEO: Krenule prijave za 18. Ljubuški karneval

LJUBUŠKI – Prošlo je sedamnaest godina od veljače 1999. godine kada je prvi put, pod pokroviteljstvom Općine Ljubuški i pod ravnanjem meštra od karnevala Radoslava Dodiga, službeno održan Ljubuški karneval. Tradicija održavanja ove manifestacije se i dalje nastavlja, a budući da Karnevalsko društvo Prolog predstojeći osamnaesti karneval doživljava kao svoju punoljetnost, sve ljude dobre volje pozivaju na veliku feštu povodom svog osamnaestog rođendana.

Kao i prethodnih godina, karneval u Ljubuškom održat će se na posljednju nedjelju prije početka korizme, a to je, ovoga puta, 7. veljače. Prema najavama organizatora, kolona automobila će u ranim jutarnjim satima krenuti iz Prologa kroz brojna sela, a u 13 i 30 sati će velika maškarana povorka prodefilirati ulicama grada. U 14 sati započet će znameniti program na Centru malih sportova, sa suđenjem Marku Karnevalu i čitanjem njegove posmrtne beside.

Ovogodišnja manifestacija je i humanitarnog karaktera, pa tako sve nazočne očekuje četiri metra visoka torta koja će se izrezati na više od 1500 komada. Svi koji žele moći će kupiti komad torte po simboličnoj cijeni od 1 konvertibilne marke, a cjelokupan prihod od prodaje donirat će se Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“ Ljubuški. Program će se, potom, nastaviti u Prologu, spaljivanjem osuđenog Marka Karnevala, dodjelom nagrada najboljim maskama i grupama te velikim balom pod maskama. Iz Karnevalskog društva Prolog putem svoje Facebook stranice pozivaju sve zainteresirane grupe za sudjelovanje u povorci. Prijave se zaprimaju najkasnije do 2. veljače.

Bolji-ljubuski.com