Krenula obnova za bolje i adekvatnije uvjete za učenike u Osnovnoj školi Franice Dall’era u Viru

POSUŠJE – Među brojnim radovima u posuškom kraju je i obnova osnovnih i srednjih škola. Sve je to poduzeto za bolje uvjete rada u školama, što mnogi u Posušju ocjenjuju dobrim i korisnim rješenjima.

Nakon škola u Posušju, obnove školskih objekata krenule su i na području Vira u Osnovnoj školi Franice Dall’era. Već su zamijenjeni svi otvori, a u tijeku je postavljanje termofasade. Radove na tom školskom objektu financiraju UNDP i Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zapadnohercegovačke županije. Radovi će biti završeni, kako je planirano, do kraja rujna.

U toj školi, tvrdi ravnateljica Mirjana Mikulić, svi se nadaju kako će s novom fasadom biti ugodnija temperatura u školi, a novi otvori zaštiti učionice od prokišnjavanja. Isto tako, rekonstrukcija grijanja i zamjena starih radijatora uvelike će doprinijeti većoj uštedi troškova za grijanje.

Također se očekuje spajanje športske dvorane na postojeći sustav grijanja. U toj školi još žele povećanje broja osnovaca jer je školski prostor dovoljan i za mnogo veći broj učenika nego što je sada pohađa.

Pero Crnogorac / Vecernji.ba