U Kravicu se ulaže 300.000 KM, slapovi osvijetljeni

LJUBUŠKI – U sklopu priprema za turističku sezonu koja je pred nama, djelatnici JP Parkovi d.o.o. Ljubuški i Ronilačkog kluba “Šrek” Ljubuški organizirali su čišćenje korita rijeke Trebižat u dijelu slapova Kravica.

U hvalevrijednoj akciji sudjelovali su, među ostalima, Tomislav Miličević, Andrej Matić i Ivan Mucić kojima iz JP Parkovi d.o.o. Ljubuški ovom prilikom posebno zahvaljuju. Iz korita rijeke izvađena je veća količina otpada, granja i mulja koji su se u zimskim mjesecima taložili na riječnom tlu. Slična akcija napravljena je prije nekoliko godina, a iz JP Parkovi d.o.o. Ljubuški ističu kako je cilj provoditi je barem jednom godišnje, odnosno pred početak turističke sezone. Potreba za takvom vrstom akcije postoji i zato što velik broj turista u ljetnim mjesecima odluči osvježenje od vrućina potražiti plivajući pod slapovima Kravica.

Inače, slapovi Kravica su u ovogodišnju turističku sezonu ušli s brojnim novitetima koji poboljšavaju ponudu tog hercegovačkoga bisera koji iz godine u godinu privlači sve veći broj turista. Početkom lipnja slapovi su u potpunosti osvijetljeni LED rasvjetom i tako predstavljaju jednu od najvećih atrakcija u Hercegovini. Riječ je o projektu vrijednom 300.000 KM koji su financirali JP Parkovi d.o.o. Ljubuški i Federalno ministarstvo turizma i zaštite okoliša na osnovi projekta koji je kandidirala Općina Ljubuški.

Uz osvjetljenje samih slapova, projektom je realizirano postavljanje rasvjete duž silazne pješačke staze i pristupnoga puta prema slapovima Kravica. Riječ je o LED rasvjeti koja ima visoke svjetlosne učinke i nisku potrošnju električne energije. Dio spomenutog projekta je i upravni objekt koji će se nalaziti na samom ulazu u taj park prirode. Gradnja objekta, koji će služiti za pružanje svih potrebnih informacija turistima i omogućiti nadzor nad slapovima tijekom cijele godine, započela je, a završetak radova očekuje se do kraja ove sezone, odnosno rujna.

Iz JP Parkovi d.o.o. Ljubuški ovom prilikom zahvaljuju Federalnom ministarstvu turizma i zaštite okoliša te resornoj ministrici Editi Đapo, kao i Općini Ljubuški na potpori u realizaciji ovog, ali i brojnih drugih projekata.

Vecernji.ba