Košarkaši Posušja nošeni publikom do uvjerljive pobjede nad Čapljinom

Ispunjene tribine gradske sportske dvorane u Posušju su uživale u odličnoj igri domaćih košarkaša. Domaćin utakmicu otvara fantastično. Nošeni bučnom podrškom navijača prave seriju 19:2 i praktički nakon 5 minuta igre rješavaju pitanje pobjednika.

Čvrstom i agresivnom igrom u obrani, kapetan Penava i suigrači nedopuštaju gostima da se približe košu, a iz dobre obrane proizlaze kontranapadi koje koristi Begić za lake poene i povećavanje prednosti. Kad stane Begić, nastavi Ramljak, pa nakon njih točku na i svojim trojkama stavlja sinoć najbolji pojedinac Dominik Jukić.Treća četvrtina završava rezultatom 74:42, a u posljednjoj dionici trener Josip Plantak pruža priliku i mlađima s klupe da osjete kako je igrati pred ispunjenim tribinama i uz odlično navijanje koje su od prve do posljednje minute vodili KN Poskoci Posušje 2001.

Konačnim rezultatom 85:60 Posušje dolazi do prednosti 1:0 u polufinalnoj seriji koja se igra na dvije dobivene utakmice. Jukić je susret završio sa 17 poena,6 skokova i 3 asistencije. Ante Ramljak je postigao 20 koševa, a Ante Begić 16. Kod gostiju bolji od ostalih je bio Radak sa 13 poena i 15 skokova.

Sljedeći polufinalni susreti se igraju već u srijedu kada Čapljina dočekuje Posušje, a Tomislav će nakon poraza u Grudama na svome terenu pokušati izboriti majstoricu.

KK Posušje