Košarkaši Posušja na domaćem terenu do pobjede nad Studentom

Nakon vrlo neugodnog poraza u prvoj utakmici polufinalne serije protiv Studenta u Mostaru košarkaše Posušja čekala je druga utakmica na domaćem terenu pred posuškom publikom.

Početak utakmice je bio nalik na onu predhodnu u kojoj se Student u ranoj fazi pogođenim tricama odlijepio i nije dozvolio gostima iz Posušja da se približe. Marković povezuje dvije trojke za rezultat 12:19 i činilo se da će se gosti odvojiti no Posušje ovaj put drži priključak. U prvom poluvremenu fantastičan je Ivan Begić, povratnik u svoj matični klub koji s 15 postignutih koševa ne dozvoljava Studentu da prelomi utakmicu. Uz Ivu u napadu ga prati i njegov brat Ante sa 8 koševa koliko u tom trenutku imaju i Mikulić, Marković, Primorac s druge strane. U drugom poluvremenu Posušje pokazuje svoju prepoznatljivu srčanu igru u obrani i spomenuti trojac ostavlja na samo 5 poena u ostatku susreta. Centarski trojac Đerek, Leko i Penava odrađuje fantastičan posao pod košem kako u obrani tako i u napadu. Rezultat te dobre igre je i prednost Posušja nakon trice Ramljaka 5 minuta prije kraja 61:54. Kada se učinilo da Posušje može prelomiti rezultat u svoju korist Širić uz prekršaj pogađa trojku i vraća dodatnim slobodnim goste na minus 3 i uvodi utakmicu u neizvjesnu završnicu. U sljedećem napadu sinoć fantastični Mirko Đerek nakon jednog od mnogih posuških napadačkih skokova postiže svoj 15. koš za sigurnih plus 5 Posušja. Student napada preko svog najboljeg igrača Boljkovca koji je nakon ulaska pod koš nezgodno pao i nažalost se teško ozljedio. Nakon kraćeg prekida utakmica je nastavljena, a Pavlu želimo što brži oporavak i povratak na košarkaške terene. U zadnjim minutama Student se uspjeva košem Markovića vratiti na -1, ali do kraja susreta više ništa ne uspjevaju zabiti jer su im se zadnji napadi odbili o čvrstu obranu KK Posušja koje slavi sa svojim navijačima pobjedu konačnim rezultatom 64:62. Ivan Begić je susret završio sa 19 poena i 9 skokova. Fantastičan je bio i Mirko Đerek sa 15 poena i 14 skokova od čega čak 8 napadačkih. Kod gostiju Prskalo je zabio 16.

Odlučujuća utakmica se igra u subotu u Mostaru s početkom u 19 sati. Žuti su noćas pokazali da žele i da moga izboriti finale uz pomoć navijača stoga u subotu svi u Mostar! Ajmo žuti!

KK Posušje