GRUDE – Dominacija Gruđana u Ligi Herceg Bosne nastavljena je i u Livnu gdje su istoimenog domaćina pobijedili rezultatom 86:68. Nastavak je to serije nepobjedivosti grudskih mladića koji su ovom pobjedom došli na korak od naslova jesenskog prvaka Lige HB. Najbolji protiv Livna bili su Ivan Škrobo s 19 koševa, Ivan Begić s 18 te Željko Leko s 11 koševa.

Pobjednička taktika

– U dosadašnjem dijelu natjecanja nakon odigranih 7 kola jedino smo mi bez poraza, što je rezultat dobrog rada i pristupa kako na treninzima tako i na utakmicama. Najviše bih pri tome istaknuo našu upravu koja radi dobar posao i naše trenere, glavnog trenera Igora Jelića i njegovog pomoćnika Zvonimira Evića i, naravno, svoje suigrače. Trener Igor Jelić uz svog pomoćnika Zvonimira Evića radi izvrstan posao što se tiče vođenja ekipe i slaganja taktike za svakog protivnika. Uz njihovo znanje i zalaganje i naš pristup i trud dosta smo toga već ostvarili. Realizirano je ono što smo zacrtali na početku sezone, a među te ciljeve spada i ovih 7 pobjeda, govori nam Leko. Ističe pobjedničku atmosferu koja vlada u momčadi. – Atmosfera u ekipi je odlična kako na terenu, tako i izvan njega. U prošlom kolu smo gostovali kod ekipe Livna. Bila je to dosta teška utakmica, iako rezultat to ne sugerira. Svi smo dali svoj maksimum i od početka smo utakmicu usmjerili prema pobjedi. Trener Jelić je rotirao cijelu ekipu, a rezultat je stalno bio na našoj strani. Na kraju smo slavili rezultatom 68- 86, kaže Leko.

Ide se korak po korak

Svojom formom je zadovoljan, ali kao pravi sportaš ističe da uvijek može bolje. – Uz sve ekipa me čini boljim igračem. Prosjek mi je 15 poena po utakmici i to mogu zahvaliti svojim suigračima. Naši planovi su da ubuduće igramo još bolje i da ostanemo svi zdravi, a po mogućnosti bez poraza i u nastavku natjecanja. Vjerujem u osvajanje prvenstva i ostvarenje mogućnosti nastupa u Prvoj ligi BiH. Ali, idemo korak po korak, polako, prema ostvarenju naših želja za igranjem u višem rangu, govori Leko. Grude u ligi do kraja jesenske sezone imaju još dvije utakmice. Na domaći teren stiže im ekipa VKK iz Mostara, a u zadnjem kolu idu na gostovanje Širokobriježanima. – Vjerujem da ćemo uz maksimalan pristup ostati neporaženi i tako osigurati naslov jesenskog prvaka bez poraza, zaključuje Leko.

Večernji list BiH