LJUBUŠKI – Uplatom općine Ljubuški 1.500.000 KM na račun poduzeća Nativa u stečaju, dogodio se novi pomak prema nezakonitim radnjama, umjesto da je cijeli slučaj završen još 2011. godine kada se trebala ispoštovati odluka Općinskog vijeća Ljubuški.

Prije nekoliko dana općina Ljubuški je kod RBA banke podigla kredit u visini 1.950.000 KM, namjenjenih za kapitalne investicije, ali iskorišten je za vraćanje duga Nativi, iako je već ranije donijeta odluka da se usprkos zaduženju većem od 10% od godišnjeg prihoda općine za proteklu godinu izmiri navedeni dug.

Barbarić samo potvrdio kazneno djelo

Gotovo dvije godine su od strane MUP-a ZHŽ i Tužiteljstva zataškavane kaznene radnje, ali otvaranjem nove istrage od strane Federalnog tužiteljstva, te posljednjim činom plaćanja, Barbarić je i “pomagače” stavio u nezavidan položaj. Posve je razotkrio svoje kazneno djelo, a općinu opteretio zaduženjima koja trenutačno iznose jedan godišnji proračun i to bez duga JKP Ljubuški od 10.200.000 KM.

Iz Tužiteljstva je potvrđena nova istraga, koja će obuhvatiti osobe i iz MUP-a ZHŽ, koji su pokušali zataškati slučaj.

Materijalni dokazi pokazuju da su Odjel Krim policije MUP-a ZHŽ i trenutačni v.d. komesara Milenko Madunović usmjeravali istrage u smjeru zataškavanja kaznenih djela.Kazneno djelo predstavlja i činjenica da su u postupku stečaja mnogi vjerovnici zbog umanjenja iznosa uplate ostali uskraćeni za naplatu potraživanja, koja im po zakonu pripadaju.

Ljubuski.info