Koga zastupa vijeće mladih ŽZH, koje je osnovano na istom mjestu gdje i FABUS ?!

Tzv. „Vijeće mladih ŽZH“ se nije ni jednim slovom, ni jednom riječju niti jednom gestom izjasnilo u svezi donošenja novih Zakona o obrazovanju i školstvu u ŽZH.

Što je u najmanju ruku čudno. Poznato je da je uz ljubav ,obrazovanje za nas mlade jedna od najznačajnijih tema. Poznato je da se ovih dana zbog donošenja novih Zakona o obrazovanju vode žustre rasprave, u koje su uključene razne organizacije, pojedinci, udruge, vijeća… Puno njih se bori za što bolji obrazovni sustav ,samo ne Vijeće mladih ŽZH, kojih bi se to trebalo najviše ticati. Stoga smo malo provjerili što su oni sami objavljivali o sebi čime se ponose i što su uopće radili.

Evo nekih od zapažanja:

Od nekoliko stotina ugostiteljskih objekata u našoj županiji oni su sebe osnovali ni manje ni više nego u istoj gostionici gdje je obitavao i FABUS.

Osim toga kako to da su se osnovali baš u ugostiteljskom objektu i tko je platio ceh.

Kako to da se nisu osnovali u nekom od sportskih, kulturnih, obrazovnih ili nekih drugih primjerenijih objekata. Kakvu su poruku poslali time što su se osnovali u birtiji, pogotovo u istoj gdje je obitavao i FABUS. U cijeloj toj priči posebno čudna je činjenica da je osnivačkoj skupštini u navedenoj birtiji nazočila ni manje ni više, nego ministrice obrazovanja ŽZH Ružica Mikulić.

Mediji su prenijeli tih dana:“Sinoć je u Grudama u hotelu „Otok“ održana osnivačka Skupština Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke..Skupštini je nazočila i Ministrica obrazovanja, znanosti kulture i športa ŽZH, gospođa Ružica Mikulić, koja je podržala formiranje ove organizacije.“

Možda bi bolje ime bilo „Vijeće mladih tića Barbarića“

Umjesto da dobro prouče što se sprema u obrazovnom sustavu. Umjesto da ukažu na mnogobrojne pogreške u Nacrtu Zakona o obrazovanju u ŽZH (kojeg , zbog nedavno objavljene satirične priče, zovu „ćevap nacrt“ ).

Umjesto da budu vodeća snaga promjena na bolje. Umjesto da zahtijevaju bolji obrazovni sustav. Umjesto toga svega oni šute.

Umjesto da okupe nas mlade da čuju naša mišljenja, razmišljanja i prijedloge oni divane sa načelnikom Barbarićem. I to s ponosom objavljuju na svom profilu.

Pa se tako kaže u jednom od priopćenja: „U Ljubuškom je održan sastanak predstavnika Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke sa načelnikom općine gospodinom, Nevenkom Barbarićem i njegovim suradnicima. Glavna tema sastanka bilo je formiranje Vijeća mladih općine Ljubuški. U uredu načelnika razgovaralo se o mogućnosti većih poticaja djelovanju i životu mladih i sl.“

Sve je to u redu. Sastančite s kime god hoćete, divanite s kim god hoćete, osnivajte se gdje god hoćete, radite što god hoćete. Samo jedno vas molimo.

Promijenite ime. Jer vi ni po čemu ne zastupate niti mlade ŽZH niti njihove interese.

Mladi ŽZH