Koalicija Hrvatsko zajedništvo iz Ljubuškog poslala snažnu poruku da neće dozvoliti igre ni igrice sa bilo kime!

LJUBUŠKI – U duhu demokracije sinoć su na završnom predizbornom skupu u Ljubuškom Drago Grbavac, predsjednik Udruge zaboravljeni brantelji i Dražan Pehar izašli za govornicu i iznijeli svoje nezadovoljstvo spram zaboravljenih branitelja od vladajućih, ali i od zastupnika HDZ-a 1990.

Nakon što ih je saslušao Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 i voditelj Koalicije Hrvatsko zajedništvo kazao je da prihvaća kritiku, ali i da će ulaskom u vlast ministar branitelja biti biran na način da zaboravljeni branitelji daju svoj prijedlog i da ministar bude iz redova hrvatskih branitelja. On je kazao i to da svi izmanipulirani trebaju znati i to tko je odgovoran za ovakvo stanje u Bosni i Hercegovini, pa i u zapadnoj Hercegovini.

„Krivi su oni koji su na vlasti, a ako to pokušavate imputirati meni i mojoj stranci, znate da nismo u vlasti i nismo vas ni na koji način ugrozili. Koaliciji Hrvatsko zajedništvo prioritet su branitelji, obitelji, majke, gospodarstvo i to ćemo vam i dokazati kad uđemo u vlast. Pobrinut ćemo se da prestane progon i ponižavanje branitelja, nezakonite revizije; da obitelji ostaju i opstaju ovdje, a ne da trbuhom za kruhom odlaze u bijeli svijet. Majke rodilje imat će adekvatne naknade, zaštititi ćemo život od začeća do smrti, a gospodarstvo ćemo uzdignuti na veću razinu i odblokirati sredstva za izgradnju auto-ceste, što će u konačnici rezultirati i upošljavanjem, ali i dolaskom stranih investicija. Naša politika za razliku od politike HDZ-a BiH nikada neće raditi za osobne interese. Mi ćemo raditi za dobrobit naroda, a nikada nismo i nećemo izdati svoj hrvatski narod“, kazao je Cvitanović naglašavajući kako je puno hrvatskih pitanja koja se moraju riješiti.

„Puno je hrvatskih pitanja, a ono ključno jeste izborni zakon. Ne želim da ni jedan drugi narod nameće Hrvatima svoju volju. Ne želim da Bošnjaci Hrvatima biraju predstavnike, niti da Srbi u RS-u nama biraju predstavnike. Želim da shvate i Srbi i Bosšnjaci da je Bosna i Hercegovina jedino moguća kao zemlja jednakopravnih i konstitutivnih naroda i nema nametanja volje i nema ugrožavanja jednih od drugih i nema preglasavanja. I zato će se boriti ovi ljudi ovdje! Tko tako ne misli, ne treba nam u našim redovima ni večeras ovdje niti ikada igdje. Čujemo ovih dana opet priču o kanalu na hrvatskom jeziku, a od 1998. i Ive Mire Jovića kopaju ga dvadeset godina preko Ivana, a ugasili su i Hercegovačku televiziju i Javno poduzeće Hrvatsku radioteleviziju Herceg-Bosne“, podsjetio je Cvitanović te nastavio:

„Ključno je hrvatsko pitanje da naša djeca uče na materinskom jeziku o svojoj kulturi, povijesti, identitetu, tradiciji… No vladajućima i nije kanal na hravtskom jeziku cilj! Cilj im je manipuliranje kanalom na hrvatskome jeziku. Gdje je danas hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i tko je odgovoran za to? Naš se narod u BiH danas nalazi u nikad gorem trenutku i zbog toga vas večeras ovdje u Ljubuškom, zapadnoj Hercegovini molim: pokažimo maksimalnu empatiju prema našem narodu u Središnjoj Bosni, u Posavini, Republici Srpskoj, Sarajevu… jer ako se odreknemo tih područja i naših ljudi, nestat će i nas i u Mostaru, i u Širokom i u Ljubuškom, jer oni su stoljetna brana opstanka hrvatskoga bića u Bosni i Hercegovini. Ovo je naša zemlja, ovo je naša Domovina i samo cjelovita i jedinstvena zemlja ravnopravnih naroda jamči opstanak hrvatskoaga bića u BiH. Nećemo ostati u bilo kakvim podjelama, a na ovaj način branimo i našu domovinu Hrvatsku. Koalicija Hrvatsko zajedništvo i svi kandidati koji se nalaze na listama na svim razinama dat će maksimalan obol za prava hrvatskog branitelja na način da nećemo manipulirati ni ministarstvima ni tužiteljstvima. Moram vas upozoriti gdje se danas nalaze hrvatski najčasniji sinovi koji su prvi stali u obranu ove naše domovine. Protjerani su iz Bosne i Hercegovine, a protjerali su ih vladajući! Vodeći pogrješnu politiku, otjerali su ih odavde“, kazao je Ilija Cvitanović, voditelj Koalicije Hrvatsko zajedništvo na završnom skupu u Ljubuškom i u nastavku predstavio program Koalicije Hrvatsko zajedništvo koji sadrži deset programskih smjernica od kojih je svaka važna za opstanak hrvatskoga naroda u BiH, a prema njegovim riječima, za opstanak hrvatskog bića u BiH ključna je majka i zbog toga će se kada uđu u vlast založiti se za naknadu majkama rodiljama, a sredstva za to, kazao je, lako je iznaći jer neće krasti, nego novac usmjeriti na demografsku obnovu.

„Svaka majka s troje djece imat će mjesečna primanja od 500 KM do punoljetnosti najmlađega djeteta, majke s četvero djece imat će mjesečnu naknadu od 850 maraka i majke s petero i više djece moći će birati hoće li raditi ili biti majka i kao takva imati sva prava koja proizilaze iz radnog odnosa.

Izađite 7. listopada na izbore i ne dopustite da zbog vašega neizlaska netko manipulira vašim glasom. Ako mislite da vrijedimo, birajte nas, Koaliciju Hrvatsko zajedništvo i ne bojte se, jer ako se ne boji doktorica Diana Zelenika, čega ću se ja, čega ćete se vi bojati?!

Mi možemo i hoćemo, imamo snage i spremni smo preuzeti odgovornost za vas i vašu djecu, za ovu našu zemlju Bosnu i Hercegovinu i opstanak i ostanak u njoj i borbu za život dostojan svakog njezinog građana. Izađite na izbore, ovi su uistinu povijesni“, zaključio je u Ljubuškom Cvitanović i pozvao branitelje na dolazak na svaki završni skup Koalicije Hrvatsko zajedništvo gdje će im uvijek biti omogućeno iznijeti svoja stajališta, za razliku od vladajućih čijim skupovima se ne mogu primaknuti na dvadeset metara od specijalaca i dugih cijevi.

„Poručujem vam večeras iz Ljubuškoga: dosta je više pogrješnih politika, straha, jednoumlja, odlaska najmilijih u bijeli svijet. Pokrenite se, zbacimo zlo s vlasti, nisam se pokolebala ’92. Pod kišom granata i snajperskih hitaca bila sam uz svoj hrvatski narod, neću se pokolebati ni danas“, kazala je doktorica Diana Zelenika, kandidatkinja za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH na završnom skupu Koalicije Hrvatsko zajedništvo u Ljubuškom i dodala: „Ne dam se, neću pokleknuti pod njihovim prijetnjama i odustati! Ne dopušta mi to krv mojih najbližih kojima su razvlačili mrtve kosti po Raškoj gori jer ne htjedoše presvući uniformu, jer ostadoše vjerni svojoj Domovini. A oni koji su tada služili otadžbini i danas joj služe, a zaklinju se u narod i domovinu. Poručujem im: mi se ne bojimo suočiti s licem zla i pozivam vas zakoračimo iz tame u svjetlost, izađimo 7. listopada na izbore i pobijedimo zlo zajedno. Koračajmo naprijed i gradimo zajedno ovu našu zemlju Bosnu i Hercegovinu na dobrobit svih njezinih naroda.

U ime domaćina na završnom skupu Koalicije Hrvatsko zajedništvo u Ljubuškom u prepunoj dvorani Hotela „Bigeste“ nazočne je pozdravio Ante Pavlović Tonćo, nositelj županijske liste za Zapadnohercegovačku županiju. Prigodnim riječima obratili su se i Martin Raguž, predsjednik Koalicijskoga vijeća Koalicije Hrvatsko zajedništvo, Nikola Raguž, predsjednik HSP-a BiH i Pero Barbarić Pepi, predsjednik Hrvatskoga saveza HKDU-HRAST, stranaka članica Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

„Hrvatsko zajedništvo je u središtu političkih zbivanja i čini i činit će sve da vrati vjeru i dostojanstvo hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini“, rekao je, uz ostalo, Martin Raguž.

U svojem govoru Pero Barbarić Pepi, pozivajući nazočne da izađu 7. listopada na izbore, rekao je: „Dolazi vrijeme blagoga naroda. Mi smo heroji, vi ste heroji. Izađite na izbore, a izbor imate: Koalicija Hrvatsko zajedništvo je dobro koje možete birati i nikada se više Hrvati neće bojati svoje hrvatske vlasti“.

„Imate za koga glasovati, nismo svi isti, Koalicija Hrvatsko zajedništvo jamči opstanak hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini“, naglasio je Nikola Raguž, navodi se u priopćenju Koalicije Hrvatsko zajedništvo.