Knešpolje i Dobrkovići u finalu “Lige sela” Širokog Brijega

Grad Široki Brijeg ovog ljeta će dobiti novog prvaka Lige mjesnih zajednica, a po prvi puta prvakom će postati Knešpolje ili Dobrkovići. Naime, nijedna od ove dvije momčadi nikada nije otišla do kraja iako tradicionalno i jedni i drugi igraju jako dobar mali nogomet, međutim zbog suženog igračkog kadra u finalnim utakmicama nisu uspjevali biti ravnopravan suparnik proteklih godina ekipama poput Kočerina, Lijeve obale, Turčinovića, Ljutog Doca ili Ljubotića.

Prošlogodišnji prvak Ljubotići eliminiran je još u osmini završnice od Lijeve obale koja je potom na šesterce bila bolja od Kočerina, ali zatim je u polufinalnom dvoboju protiv Knešpolja izgubila u ruletu šesteraca, iako će bolje upućeni ustvrditi kako je ova ekipa pobjedu zapravo prokockala u regularnih 40 minuta, jer je golovima Pere Ševe i Marka Mikulića nakon pola sata vodila 2:0, a tu prednost držala sve do 38. minute kada na scenu stupa Matej Ćorić i sa dva svoja zgoditka donosi Knešpolju neodlučenih 2:2, a potom boljim izvođenjem šesteraca ova ekipa pobjeđuje s ukupnih 6:5 i treću godinu uzastopce odlazi u veliko finale.

Dvije protekle godine bolji od Knešpolja u finalnim utakmicama na Pecari bivali su upravo Lijeva obala i Ljubotići, no dojam je kako im ove godine na ruku ide to što za suparnika imaju Dobrkoviće, pa se realno mogu nadati kako bi mogli otići do samoga kraja, ali u istoj onolikoj mjeri kao što se i sjajni Dobrkovićani imaju pravo nadati istome.

Dobrkovići igraju sve bolje kako turnir odmiče, pa su nakon dva uvodna poraza u skupnom dijelu natjecanja zaredali sa čak pet pobjeda od kojih je posve sigurno najslađa bila ova polufinalna od 2:0 protiv Ljutog Doca.

U junaka susreta se prometnuo Tomislav Grbešić sa dva svoja zgoditka u 13. i 35. minuti čime je ujedno izbio na vrh liste strijelaca sa 9 postignutih zgoditaka i ovaj momak je kao pojedinac definitivno otkriće ovogodišnje Lige mjesnih zajednica, premda do toga ne bi došlo da Dobrkovići nisu kao ekipa posloženi tako kao što jesu budući s tog aspekta mogu poslužiti kao pozitivni primjer mnogim razvikanijim ekipama i u Širokom Brijegu i općenito u Hercegovini.

Finale su svakako izborile dvije ekipe koje su bez sumnje pokazale najviše i koje su već i ranije zaslužile da odu do samoga kraja, no kako to u sportu biva i ovom prilikom do kraja, odnosno do titule može samo jedan otići, pa što reći nego neka bolji od dva odličan pobjedi. Svakako s naše strane čestitke i jednima i drugima.

Jabuka.tv