Kažu da Čovićeva ženica nema veze sada sa kladionicom Williams, a za prije nemaju odgovora!

Odvjetnica Drinka Zadro tvrdi da danas Bernardica Čović nema nikakve veze s Williams kladionicom, kao i da je duže od godinu brisana iz Odvjetničke komore.

Portal zurnal.info nedavno je objavio kako je Bernardica Čović, supruga lidera HDZ-a BiH i člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, u najmanje jednom sudskom procesu zastupala kladionicu Williams iz Širokog Brijega.

Prijevremena mirovina

U tekstu je navedeno i da je generalna punomoćnica Williamsa Bernardica Čović u ožujku 2013. žalbom federalnom Ministarstvu financija (na čijem čelu je u ovom sazivu kadar HDZ-a, op.a.) pokušala osporiti rješenje Porezne uprave FBiH kojim je navedena kladionica kažnjena s 3.000 KM, kao i da je u periodu kada je upućena žalba, priložena uz tekst Žurnala, kladionica Williams prema Federaciji imala dug od 5,4 milijuna maraka.

Supruga Dragana Čovića tada je radila s kolegicom Drinkom Zadro u odvjetničkom uredu “Čović i Zadro”. Odvjetnica Zadro tvrdi da danas Bernardica Čović nema nikakve veze s Williams kladionicom, kao i da je duže od godinu u prijevremenoj mirovini.

– Bernardica Čović je 1. srpnja 2015. otišla u prijevremenu mirovinu, njeno ime izbrisano je iz Odvjetničke komore i ona danas nema nikakve veze s Williams kladionicom. U uredu sam ostala sama i to je sve što vam o toj temi mogu kazati, rekla je Drinka Zadro, izbjegavajući negirati navode Žurnala.

Na pitanje da li danas upravo ona zastupa Williams, odgovara: “Ja sam odvjetnica i imam pravo pravno zastupati koga želim, pa i kladionicu Williams, to je valjda svakome jasno.”

U službenom popisu mostarskih odvjetnika, dostupnom na internetu, nema imena Bernardice Čović. U lipnju ove godine, lider HDZ-a BiH kazao je da nikad nijedna kladionica nije bila u bilo kakvoj vezi sa tom strankom, kao i da je to “jedna u nizu izmišljotina kojih se naslušao”. U službi za odnose s javnošću HDZ-a BiH jučer nisu mogli ni potvrditi niti negirati da je Bernardica Čović bila ili jeste član ove stranke, pravdajući to odsustvom tajnice koja vodi evidenciju članstva.

Podsjećamo, Predstavnički dom FBiH ljetos je usvojio izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću, koje je ranije predložila Vlada. Izmijenjenom zakonu koji su osmislili koalicioni partneri SDA i SBB usprotivili su se zastupnici okupljeni oko HDZ-a, koji su preglasani, a ovaj akt ponovo je na “usuglašavanju”. Iz HDZ-a smatraju da će usvojene izmjene i dopune zakona prihode kod domaćih kladionica umanjiti za 20 posto, ali i da će se ugasiti mnogi privatni priređivači igara na sreću.

Kriza u FBiH

Uz sve mane i dugovanja domaćih kladionica, one godišnje u proračun FBiH uplate oko 70 milijuna KM poreza i doprinosa za radnike. No, ako Porezna uprava FBiH sa Šerifom Isovićem na čelu utvrdi da je Williams poslovao suprotno zakonu, o sankciji će, kao drugostepeni organ, odlučivati federalna ministrica financija kao kadar HDZ-a. Treba li podsjećati i da je “sporni” zakon, između ostalog, doveo do krize vlasti u FBiH, a rješenje se očekuje iz spomenutog ministarstva?

Oslobodjenje.ba