Kakva su ovo sr…, obolio sam od Psiho neurozne depresije recessive s naznakama paranoje!

Subota, 17. listopada 2020.g., utakmica 3. kola Prvenstva BiH između HKK Široki i KK Borac, oko 18:15 sati…

Ulazim u dvoranu kako bi zabilježio nekoliko fotografija ove utakmice, napravio izvješće iste i kao takvo objavio na portalu SirokiBrijeg.info. Redar već na početku mi mjeri temperaturu (s pištoljem) i koja pokazuje 35 i nešto sitno, ne mogu se sjetiti, ali nije ni bitno to. Uglavnom nemam temperaturu više od normalne. Govori mi da moram popuniti neki obrazac koji se nalazi stoliću ispred ulaza.

Ok, odlazim do stola, a tamo već jedna manja hrpica ispunjenih papirića od osoba koje su već ušle u dvoranu prije mene, jedna kemijska olovka na tim papirima. Uzimam olovku i krenem pisati. Ali prvo da vidim što je to moram njima potpisati i što napisati. ŠOK!!!

Jeb… utakmicu, nek se sami slikaju, uzimam list i gužvam ga te napuštam dvoranu. Nisam budala da im ja dajem podatke koje ne bi ni policiji na ispitivanju dao, a još da dajem košarkaškom klubu i nekim jebivjetrima iz Košarkaškog saveza koji nije neki doktorski, nego košarkaški savez!

Ok, razumio bi da traže samo ime, prezime, kontakt i ajde visinu izmjerene temperature, ali ne..

Pitanje na koje oni traže odgovor je da ja njima kažem da li bolujem od neke k(h)ronične bolesti i koje, ako je odgovor DA, moram upisati koje.

Što Vas briga je li bolujem ili ne bolujem, tko ste Vi da ja to vama govorim? A ako Vas zanima, nakon ovoga što sam pročitao u ovom Vašem upitniku u međuvremenu sam obolio od “Psiho neurozne depresije recessive s naznakama paranoje” jer imam osjećaj da želite znati nešto što se Vas ne tiče, nego što jedino može znati moj doktor i obitelj.

Iduće pitanje je bilo, da li sam bio u kontaktu sa zaraženom osobom ili osobama?

Brate mili, pa više ne poznajem osobu koja nije bila u kontaktu s nikim tko je bio zaražen, ta nisam vrijeme od polovice 3. mjeseca u podrumu proveo do sada,i evo izašao da poslikam utakmici!

Onda pitanje koje glasi, da li sam bio u posljednjih 30 dana izvan BiH? Ako jesam, treba upisati u kojoj.

Eto bio sam na skijanju s ekipom u Njemačkoj u Garmisch-Partenkirchenu, a kasnije sam otišao s ljubavnicom na Roland Garros pogledati finalni susret između Rafaela Nada i Novaka Đokovića. Eto di sam bio zadnjih 30 dana

Ostala pitanja me nisu, ne sjećam se jesu li kada upitali u Domu zdravlja Široki Brijeg poput – Imam li povišenu temperaturu, bolove u mišićima, suhi nadražajan kašalj, kratkoća ili gubitak daha, djelomični ili potpuni gubitak čula okusa i mirisa? E pa da objasnim kako imam sve ove simptome?

Povišena tjelesna temperatura?

Imam, kad sam sa ženom u krevetu.

Bolovi u mišićima?

Svako jutro kad se moram buditi prije 10 sati.

Suhi i nadražajan kašalj?

Kad mi žena nešto kaže kada me policija zaustavi u prometu, a ne treba reći!

Kratkoća ili gubitak daha?

Koliko pušim dobro je što uopće i dišem!

Djelomični ili potpuni gubitak čula okusa i mirisa?

To često imam, pogotovo kada sam s političarima na nekoj večeri koju oni plaćaju. Tako da sam neumjeren u jelu i piću i nisam izbirljiv je li miriše ili ima čuda miris, bitno je da ne plaćam iz svog džepa.

Na kraju, mislim kako imam nešto i gore od COVID-a 19, kada sam preko googla istražio sve ove simptome koje sam gore opisao i na što mogu bacati, a to je kako sam već kazao “Psiho neurozne depresije recessive s naznakama paranoje”!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info