Kako se udebljati na zdrav način?

Premala težina može prouzrokovati isto toliko zdravstvenih problema kao i prekomjerna. Zato, uzmite stvar u svoje ruke i počnite malo po malo da formirate svoje tijelo.

Postoje dva načina da povećate tjelesnu težinu – ili preko masnih naslaga ili preko mišićne mase (ustvari, tri načina ako uzmete u obzir da tjelesna masa može privremeno povećati i zadržavanjem vode u organizmu).

Naravno da je stvaranje mišićne mase najbolji način poboljšati vaš izgled.
Ako vježbate umjereno, ne treba se bojati da ćete početi nalikujete bodibildera. Žensko tijelo ne stvara mnogo testosterona, da bi odmah postalo mišićavo.

Kako vježbati?

Ako krenete na fitness da biste povećali težinu, ne treba raditi iste vježbe kao žene koje žele smršaviti.

Vama nije potrebna traka za trčanje ili bicikl. Ustvari, ne trebate uopće da prakticirate kardio vježbe (aerobik ili trčanje), zato što su one uglavnom namijenjene za smanjenje tjelesne težine.

Da biste povećali težinu, držite se vježbi sa utezima. Vježbanje sa malim težinama i ponavljanja su najbolji za toniranje mišića. Da biste povećali vašu mišićnu masu, treba postupno povećavati i težinu utega s kojima vježbate.

Ne radite mnogo ponavljanja. Ograničite se na 4 do 8 ponavljanja u jednoj seriji, a serije ponavljajte najviše 8 do 10 puta.

Što jesti?

Konzumiranje brze i masne hrane da biste se udebljali nikako nije zdrav način. Spremiti svoje zdravlje i debljate se kontrolirano, treba zdravo da se hranite.

Vaš jelovnik treba sadržavati:

Zdrave masti kao što su omega -3 masne kiseline, kojih ima mnogo u tunjevini, lososu, lanu i orasima;

Dobre proteine ​​kojih ima u goveđem mesu, ribi, domaćem mesu, orašastim plodovima, sjemenkama i mahunarkama;

Zdravi ugljikohidrati, čiji su najbolji izvori voće, povrće i žitarice;

Jedan vaš primjeren doručak može uključivati ​​musli s lješnjacima i orasima, mlijeko, bananu i sok, a ručak – jedna konzervu tunjevine 0,2 rajčice, zelenu salata, jednu šaku maslina, dvije žličice maslinovog ulja i avokado.

Unosite 500-700 kalorija više nego što su vaše dnevne potrebe. Tako ćete kilograme da “slažete” kontrolirano. Najzdravije je da dobivate 0,5 do 1 kilogram nedjeljno, ali ne i više.

Ako niste navikli (a vjerojatno niste) jesti obilno, najbolje je da počnete jesti 5-6 puta dnevno.

Ako pušite, smanjite koliko god možete (najbolje je, naravno, da potpuno prestanete), zato što cigarete ubijaju apetit. Isto vrijedi i za kavu.

Zenstvena.com