Kako se riješiti peruti na prirodan način?

Perut je problem s kojim se većina muškaraca susretne barem jednom u životu. Ovaj neugodan problem se obično povezuje s nedostatkom higijene, iako najčešće nastaje zbog potpuno drugih razloga od kojih su najčešći seborejični dermatitis, ekcemi, psorijaza, ali i stres, manjak vitamina B, te preaktivne žlijezde lojnice. Za borbu s peruti postoji veliki broj posebnih šampona koji mogu pomoći, ali ukoliko se želite boriti prirodnim sredstavima pokušajte s ovih pet „sastojaka“.

Aspirin

Smrvite dvije tablete aspirina u fini prah te ih dodajte šamponu. Nakon što nanesete šampon na kosu ostavite nekoliko minuta kako bi salicil, koji se nalazi u aspirinu kao i šamponima za borbu protiv prhuti, mogao djelovati.

Prirodna ulja

Ulja poput kokosovog, bademovog, maslinovog pomažu na način da vlaže tjeme i hrane ga što dovodi do smanjenja pojave peruti. Ulje lagano zagrijte, utrljajte u kosu te ostavite duže vrijeme da dobro upije. Nakon toga operite kosu.

Jabučni ocat

Nakon šamponiranja kose, jabučni ocat pomješajte s vodom te tom smjesom isperite šampon. Osim ovog načina, ocat možete koristiti kao i ulja, na način da ga utrljate u kosu pa nekoliko sati kasnije isperete.

Soda za pečenje

Soda kojom uklanjate mirise iz posuđa ili hladnjaka odlična je i za tretiranje peruti. Tijekom nekoliko tjedana koristite sodu umjesto šampona i rezultet neće izostati.

Limunov sok

Masaža vlasišta limunovim sokom također može pomoći kod eliminiranja peruti. Limunov sok dobro umasirajte u vlasište, ostavite da djeluje 15 do 20 minuta i potom isperite glavu. Kako bi povećali učinkovitost tijekom nekoliko dana ponavljajte ovaj postupak.

Kult.com.hr