Nogometaši Posušja, trenutno su člana Druge lige Federacije BiH grupa Jug nakon osam odigranih kola zauzimaju četvrto mjesto sa 16 osvojenih bodova, a u svojim redovima imaju i prvog strijelca lige.

Radi se o Juri Glavini (27), koji je u tim iz Hercegovine stigao iz njemačkog niželigaša Drensteinfurta, a prije toga nastupao je u Kanadi, te našoj zemlji za Široki Brijeg, Slogu iz Ljubuškog, Čapljinu, itd… Za sada je postigao devet pogodaka i jedan je od najvećih razloga ovako visoke pozicije tima sa Mokrog Doca.

“Sigurno da sam zadovoljan, za sada mi ide sjajno i zadovoljan sam svojim igrama ali i cijele ekipe. Imam dosta iskustva i sigurno da mi to pomaže da napokon igram svoj najbolji nogomet”, ističe Glavina na početku razgovora za SportSport.ba.

Nije tajna da su se u Posušju prihvatili ozbiljno posla te da je klub uređen u svim strukturama. Nadaju se i dobrim rezultatima te većem iskoraku što ovaj klub po mnogo čemu i zaslužuje.

“U Posušju nakon dugo vremena ponovo vlada prava nogometna atmosfera. Najzaslužniji za to je sigurno predsjednik Dario Sesar koji ovaj klub želi ponovo dignuti na premijerligaški nivo, gdje Posušje i zaslužuje biti po infrastrukturi i uvjetima koje ima. Trenutno smo na četvrtoj poziciji, ali zasigurno da ćemo biti konkurentni za ulazak u Prvu ligu Federacije. Igman je trenutno prvi i igra odličan nogomet, a mi imamo dosta mladu ekipu u odnosu na konkurente i ako nam se ukaže prilika sigurno ćemo je iskoristiti”, priča naš sagovornik.

Pitali smo ga gdje mu je bilo najbolje u dosadašnjoj karijeri s obzirom na veliki broj promijenjenih sredina.

“U Kanadi je bilo odlično u svakom smislu, ali izdvojio bih Široki Brijeg i Posušje jer su to klubovi koji igraju ili su igrali Premijer ligu i uvjeti za rad i napredak, pogotovo mladih igrača, su odlični”, priznaje Glavina.

Za kraj razgovora sjajnog napadača smo pitali kako ocjenjuje kvalitet Druge lige Federacije grupa Jug.

“Kvalitet Druge lige FBiH grupa Jug iz godine u godinu je sve bolji. Igman, Branitelj, Turbina su klubovi koji su odlično posloženi i koji će uz nas biti u vrhu tabele. Dosta iskusnih i kvalitetnih igrača nastupa u ovoj ligi, mladi igrači su tu da se dokažu i sigurno da ima potencijala. Istaknuo bih svog saigrača mladog Franju Čužu koji sigurno ima kvalitet za Premijer ligu”, dodao je Jure Glavina, napadač Posušja.

SportSport.ba