JURE GLAVINA: U Posušju nakon dugo vremena ponovo vlada prava nogometna atmosfera

Nogometaši Posušja, trenutno su člana Druge lige Federacije BiH grupa Jug nakon osam odigranih kola zauzimaju četvrto mjesto sa 16 osvojenih bodova, a u svojim redovima imaju i prvog strijelca lige.

Radi se o Juri Glavini (27), koji je u tim iz Hercegovine stigao iz njemačkog niželigaša Drensteinfurta, a prije toga nastupao je u Kanadi, te našoj zemlji za Široki Brijeg, Slogu iz Ljubuškog, Čapljinu, itd… Za sada je postigao devet pogodaka i jedan je od najvećih razloga ovako visoke pozicije tima sa Mokrog Doca.

“Sigurno da sam zadovoljan, za sada mi ide sjajno i zadovoljan sam svojim igrama ali i cijele ekipe. Imam dosta iskustva i sigurno da mi to pomaže da napokon igram svoj najbolji nogomet”, ističe Glavina na početku razgovora za SportSport.ba.

Nije tajna da su se u Posušju prihvatili ozbiljno posla te da je klub uređen u svim strukturama. Nadaju se i dobrim rezultatima te većem iskoraku što ovaj klub po mnogo čemu i zaslužuje.

“U Posušju nakon dugo vremena ponovo vlada prava nogometna atmosfera. Najzaslužniji za to je sigurno predsjednik Dario Sesar koji ovaj klub želi ponovo dignuti na premijerligaški nivo, gdje Posušje i zaslužuje biti po infrastrukturi i uvjetima koje ima. Trenutno smo na četvrtoj poziciji, ali zasigurno da ćemo biti konkurentni za ulazak u Prvu ligu Federacije. Igman je trenutno prvi i igra odličan nogomet, a mi imamo dosta mladu ekipu u odnosu na konkurente i ako nam se ukaže prilika sigurno ćemo je iskoristiti”, priča naš sagovornik.

Pitali smo ga gdje mu je bilo najbolje u dosadašnjoj karijeri s obzirom na veliki broj promijenjenih sredina.

“U Kanadi je bilo odlično u svakom smislu, ali izdvojio bih Široki Brijeg i Posušje jer su to klubovi koji igraju ili su igrali Premijer ligu i uvjeti za rad i napredak, pogotovo mladih igrača, su odlični”, priznaje Glavina.

Za kraj razgovora sjajnog napadača smo pitali kako ocjenjuje kvalitet Druge lige Federacije grupa Jug.

“Kvalitet Druge lige FBiH grupa Jug iz godine u godinu je sve bolji. Igman, Branitelj, Turbina su klubovi koji su odlično posloženi i koji će uz nas biti u vrhu tabele. Dosta iskusnih i kvalitetnih igrača nastupa u ovoj ligi, mladi igrači su tu da se dokažu i sigurno da ima potencijala. Istaknuo bih svog saigrača mladog Franju Čužu koji sigurno ima kvalitet za Premijer ligu”, dodao je Jure Glavina, napadač Posušja.

SportSport.ba