Juniori HKK Širokog u finalu međunarodnog juniorskog turnira tijesno poraženi od Partizana

SARAJEVO – U organizaciji KK Bosna u Sarajevu se održao međunarodni juniorski turnir na kojem se nastupile momčadi Partizana, Crvene Zvezde, Galatasaraya, Splita, Jollya, Sparsa te domaćina Bosne.

Momčad HKK Širokog predvođena trenerima Romeom Bilinovcem i Matom Brekalom je bila u skupini sa Crvenom Zvezdom, Splitom i Sparsima. U skupini su ostvarili dvije pobjede protiv Sparsa 73:60 i Splita 76:54, te poraz od Crvene Zvezde 77:74. Zbog međusobne koš razlike, put nas je doveo u finale protiv jake momčadi Partizana.

U finalnoj utakmici protiv Partizana košarkaši Širokog cijelo vrijeme su vodili i jako dobro igrali, međutim, u posljednjoj četvrtini utakmice momčad iz Beograda se preko sjajnog Glišića koji je postigao 32 poena, uspjela preokrenuti rezultat i u posljednjih pet sekundi utakmice pogoditi tricu za konačnih 72:70.

uhkkš 1802016 3

Ljubo Zadro je izabran u najbolju petorku turnira, a uz njega su još najviše pokazali Mateo Čolak i Dario Drežnjak.

Bez obzira na poraz, ovo je veliki rezultat za mlade košarkaše iz Širokog Brijega koji su sigurno budućnost sportskog ponosa Hercegovine.

Iz kluba se zahvaljuju domaćinu Bosni na odličnoj organizaciji i domaćinstvu.

uhkkš 1802016 1

HKK Široki: Šušak 2, Planinić 7, Čolak 13, Batinić, Mikulić, Zadro 19, M.Drežnjak 4, Pervan 3, Soldo 2, Čović 3, D.Drežnjak 17 i Damjanović.

KK Partizan: Laković, Latinović 5, Glišić 32, Anđić 4, Popović, Tadić 10, Komazec, Novaković, Jerotić 8, Hadžić 2, i Gašić 4.

REDOSLJED:

1. PARTIZAN
2. ŠIROKI
3. CRVENA ZVEZDA
4. JOLLY
5. SPARS
6. GALATASARAY
7. SPLIT
8. BOSNA

SirokiBrijeg.info