Jubilarni 100. rođendan Svetom misom proslavila baka Anica Lasić iz Jara

ŠROKI BRIJEG – Svetom misom u župnoj crkvi u Jarama, koju je predslavio mostarski biskup Ratko Perić, započela je proslava 100. rođendana župljanke Anice Lasić koja je rođena dana 10. siječnja 1916. u Jarama od roditelja Ivana Bevande i Vide r. Zelenika.

Anica se udala za Ivana Lasića Adžu u prosincu 1940. i ima dva sina Stanka i Matu, tri kćeri: Ivu, Maru i Ružu koji joj podariše sedmero unučadi i devetero praunučadi.

Najvećim Božjim darom smatra svećeničko zvanje sina don Stanka, katedralnog župnika u Dubrovniku. Uz biskupa Ratka misnom slavlju su koncelebrirali župnik don Krešimir Pandžić, don Mile Miljko, don Anto Komadina, don Damir Skender i slavljeničin sin don Stanko. Misna čitanja čitala su Aničina djeca, unučad i praunučad, a misno slavlje svojim pjevanjem upotpunio je mali i veliki župni zbor.

Slavljenici su pristigle brojne čestitke, pismeno: dubrovački biskup Mato Uzinić, a samom slavlju su nazočili i čestitke uputili: don Stankov prijatelj, bivši dubrovački župan dr. Jure Burić, širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević i Gojko Jelić u ime Franjevačkog svjetovnog reda sa Širokog Brijega jer je slavljenica Anica trećarica od mladih dana. S pasićem je u nedjelju došla nas svetu misu i unatoč visokim godinama pozorno sudjelovala u svetoj misi.

Biskup Ratko je u svojoj nadahnutoj propovijedi podsjetio na tri svetopisamske Ane i povezao ih sa životom slavljenice te nadodao da Anica svoj dugi život duguje poslušnosti svojim roditeljima kako nam je Bog obećao u svojoj 4. zapovijedi: Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji.

Slavlje je nastavljeno ispred crkve gdje je sve nazočne don Stanko počastio dubrovačkim specijalitetima, a nazočni folkloraši su pjesmom i igrom zabavili župljane i njihove goste.

Radost zajedništva nastavljena je u obiteljskoj kući uz članove obitelji i uzvanike.

SirokiBrijeg.info