Još jedna u nizu rutinska pobjeda “Skauta”, ovog puta pali “Šljivari”

LJUBUŠKI – Izviđač je rutinski „odradio“ još jednu utakmicu na svome parketu. Gosti iz Gradačca, popularni „Šljivari“, nisu mogli parirati „Skautima“ ni u jednom elementu rukometne igre, tako da su rukometaši Izviđača s pola snage došli do svoje devetnaeste pobjede. Suparnik je i ovaj put poražen s dvoznamenkastim gol razlikom. Već u 4. minuti „Skauti“ su imali tri gola prednosti (4:1). Gosti su držali rezultatski priključak do sredine poluvremena, ali nakon toga domaći ubacuju u „brzinu više“ i do odmora stižu do prednosti od deset pogodaka (21:11).

U drugom poluvremenu „Skauti“ su manje „ganjali rezultat“ i gol razliku, a sve više su težili atraktivnim i efektnim potezima, tako da su drugi dio dobili, tek, s „plus jedan“. Na koncu je završilo 39:28 i gosti mogu biti zadovoljni što su poraženi samo s jedanaest golova razlike. Prema ustaljenoj praksi, svi rukometaši Izviđača su igrali i svi su se upisali u listu strijelaca osim Mateja Marković koji je morao napustiti teren zbog ozljede.

Kod Izviđača najviše pogodaka postigao je Kristijan Jarak šest, po pet su postigli Josip Šarac i Josip Ereš, dok su se po četiri puta u listu strijelaca upisali Mateo Rodin, Ante Grbavac i Mario Pavlak. Marko Ivanković je skupio 16 obrana pri čemu je „skinu“ tri sedmerca.

U ekipi Gradačca istakli su se Ranko Božić i Nikola Grahovac koji su postigli po osam golova.

U srijedu Izviđač nastupa u četvrtfinalu KUP-a u Goraždu, a u subotu u sklopu 21. kola gostuje kod Igmana na Ilidži.

HRK Izviđač – RK Gradačac 39:28 (21:11)

HRK Izviđač: Ivanković (16 obrana, 3 sedmerca), Tolić, Miličević 1, J. Ereš 5/1, Grgić 1, Mandić 3, Marković, Čutura 3, Jarak 6/2, Šarac 5, A. Grbavac 4, M. Pavlak 4, Hrstić 3, Rodin 4.
Trener: Zdenko Grbavac.

RK Gradačac: Draganović, Čutura (7 obrana), Đurić (1 obrana), Čaušević, Božić 8, E. Čaušević, Hasanbašić, Haseljić 1, Gromić, Sarajlić 3, Mirković 5/1, Pedić, Grahovac 8, Šahdanović 3.
Trener: Budimir Mikulić.

Isključenja: Izviđač 8 minuta, Gradačac 6 minuta.
Sedmerci: Izviđač 3/3, Gradačac 4/1.

Izvidjac.com