Jelčić: Uprava bi se trebala sastati ovoga tjedna, pred nama je puno pitanja

Postpandemijski sport je još uvijek u velikoj neizvjesnosti, pa tako i bosanskohercegovačka košarka.

Klubovi su počeli ili tek počinju s radom i postavljanjem temelja za sljedeću sezonu, a pred njima je na tom putu puno upitnika. Tako je i u Širokom Brijegu gdje su košarkaši krenuli s radom 25. svibnja, i to poslije 74 dana bez grupnih treninga. Pod vodstvom trenera Ante Lončara i Mile Galića u treningu prve ekipe su igrači pod ugovorom: Mateo Drežnjak, Dario Drežnjak, Mateo Čolak, Josip Batinić, Marko Damjanović, Mile Čović, Mate Šušak, Toni Ćutuk, Marko Bošnjak i Josip Čović te dva juniora, Vlado Zadro i Anto Marušić.

–S radom su krenuli svi igrači koji su pod ugovorom i par juniora. Trenira se jednom dnevno i tako će biti do 3. srpnja kad slijedi stanka, pojašnjava predsjednik kluba Igor Jelčić.

–Isti dan je krenuo raditi i kompletan omladinski pogon, mislim da se u trening vratilo oko 90 posto djece, vjerojatno i sami željni da se vrate košarci, dodao je.

Ugovori su s prošlom sezonom istekli treneru Hrvoju Vlašiću, a jednako tako i igračima Juri Zubcu, Ivanu Karačiću, Josipu Naletiliću, Goranu Filipoviću, Filipu Kraljeviću i Domagoju Bošnjaku.

–To su sve pitanja za upravu, a njen sastanak bi trebao biti ovoga tjedna. Trebamo vidjeti koji su ciljevi, koliki će biti proračun. Moramo do 15. lipnja donijeti odluku o nastupu u Drugoj ABA ligi. Mislim da igranje nije upitno, ali čekamo sastanak da se to potvrdi. Kad donesemo odluke, krenuli bi sa slaganjem stručnog i igračkog kadra, kaže Jelčić.

Prvo će biti donesena odluka o pitanju trenera, potom će zajedno s njim sastavljati tim. A igrački kadar Široki većinskim dijelom već ima popunjen.

–Uvijek gledamo da je veći dio domaćih igrača, tako se nadamo da će biti i ove godine. Po tom pitanju smo dobro riješeni, samo bi popunili mjesta s 2-3 pojačanja, govori Jelčić.

Pandemija je jako pogodila gospodarstvo, a onda samim tim i sport.

–Sigurno će biti rezanja troškova u puno većim sustavima, pa sigurno i kod nas, ali to je pitanje za upravu koja će tek imati svoj prvi sastanak poslije pandemije, zaključio je Igor Jelčić.

Široki je prekinutu sezonu završio na drugom mjestu prvenstva BiH i tako izborio novi nastup u regionalnoj Drugoj ABA ligi gdje su se u premijernoj natjecateljskoj godini odlično predstavili i bili nadomak plasmana na Final Four.

Svi nešto čekamo

Prva liga bi ove sezone po najavama trebala imati 14 klubova koji prvo imaju zadatak izboriti se sa posljedicama pandemije korona virusa.

–Svugdje je situacija neizvjesna, mi koji smo igrali Drugu ABA ligu (Široki, Spars, Sloboda) smo krenuli s radom, ostali kreću ili još nisu krenuli, nije dobra situacija. Još tu nema pravih informacija, svi nešto čekamo. Prvo da se stabiliziraju država i gospodarski subjekti, pa smo tek onda mi na redu. Oni su naši sponzori, kako kod nas, tako i u drugim sredinama.

Dnevni.ba