Jelčić: Prva stvar nam je riješiti pitanje trenera s kojim ćemo dalje slagati tim

Nekoliko igračkih odlazaka, jednako kao i trenerov, obilježili su prethodne tjedne u širokobriješkoj košarci.

Prošle sezone uspješni trener Hrvoje Vlašić će sljedeće voditi zadarskog prvoligaša, Sonik Puntamika.

–Tu nije bilo nikakvih problema ili nesuglasica, Vlašić je prosto radi obiteljskih razloga odlučio ovu sezonu ostati u Zadru, kaže predsjednik Širokog Igor Jelčić.

Ranije je od igrača klub napustio Ivan Karačić koji je kao slobodan igrač potpisao ugovor s poljskim prvoligašem, MKS Dabrowa Gornicza. Mateo Drežnjak je potpisao četverogodišnji ugovor s Cibonom (Zagreb), a iz ovog transfera će Širokom pripasti i dogovorena odšteta.

–Za Darija Drežnjaka još ništa nije zaključeno sa Zadrom, ali pregovori su u tijeku, pojašnjava Jelčić.

Širokobriježanima je sad top prioritet u tekućoj stanci riješiti pitanje trenera.

–Imali samo jedan sastanak uprave, ovih dana ćemo imati ponovno sastanak užeg kruga u vezi trenera i igračkog kadra. Prva stvar nam je riješiti trenera, a onda zajedno s njim dalje raditi. Biće puno naših mladih igrača koji će krenuti u pripreme, a onda ćemo vidjeti koje su deficitarne pozicije i prema tome ih nadoknaditi dovođenjem pojačanja, kaže Jelčić.

S obzirom da je od ovog ljeta slobodan trener ponovno se s Širokim u kontekst dovodi i košarkaški stručnjak Danijel Jusup.

–Po pitanju novog trenera ipak još nema ništa konkretno, istaknuo je Jelčić.

U klubu se međutim nadaju da će ovo riješiti do kraja mjeseca.

–Cilj je da imamo temelj za mirno krenuti u sezonu, naravno ako korona virus to dozvoli, a mi kao sportaši se nadamo da će sve biti kako treba.

Ekipa je poslije 74 dana pauze zbog pandemije koronavirusa trenirala mjesec i pol, da bi na odmor otišli 3. srpnja.

–Uspjeli smo igrače vratiti u košarkaški ritam poslije dva i pol mjeseca bez zajedničkih treninga i rada bez lopte. Početkom kolovoza počinju pripreme. Ove godine će oba natjecanja (prvenstvo BiH i Druga ABA liga) morati krenuti malo ranije. Druga ABA liga, koja je proširena na 14 klubova, mjesec dana prije nego prošle godine, zaključio je Igor Jelčić.

ABA 2 liga je veliki izlog

Sve tri bh. ekipe članice Druge ABA lige su potvrdile sudjelovanje i za sljedeću sezonu. Natjecanje starta 23. rujna.

–Druga ABA liga je za nas jako interesantna, dosta se prati i na kraju smo Matea Drežnjaka tako proslijedili u Cibonu. Ne kažem da kroz bh. ligu ne bi otišao, ali je ipak Druga ABA liga puno gledanija, predstavlja puno veći izlog, a mi smo klub koji je baziran na stvaranju igrača i prodaji u druge klubove, rekao je Jelčić.

Drežnjak: Vrijeme je za nove izazove

Mateo Drežnjak u Cibonu odlazi nakon što je prošao kompletnu omladinsku školu Širokog i postao hrvatski seniorski reprezentativac. Novom klubu će se priključiti početkom sljedećeg mjeseca.

–U Širokom Brijegu sam proveo 10-tak lijepih godina. Za to razdoblje me veže dosta dragih i lijepih uspomena. Drago mi je da sam od prvog dana bio prihvaćen u klubu i među navijačima. Hvala Širokom na prilici koju su mi pružili, sad je vrijeme za nove izazove u Ciboni, izjavio je Mateo Drežnjak.

Široki je prethodnu, prekinutu sezonu završio na drugom mjestu prvenstva BiH i tako izborio novi nastup u regionalnoj Drugoj ABA ligi gdje su se u premijernoj natjecateljskoj godini odlično predstavili i bili nadomak plasmana na Final Four.

Ersan Bijedić / Dnevni.ba