Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije poziva sve zainteresirane subjekte na sudjelovanje u radionici „Razvoj cikloturizma Bike Friendly koncept u Županiji Zapadnohercegovačkoj“, koja se održava u Grudama, Agroturizam „Marića Gaj“ (Marića strana 289, Ružići), u srijedu, 18. prosinca 2019. godine s početkom u 09:30 sati.

Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti, koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste. Županija Zapadnohercegovačka je već započela provedbu nekoliko projekata koji se odnose na razvoj, mapiranje, obilježavanje i promociju biciklističkih ruta kroz županiju. U kontekstu istog na radionici će se predstaviti:

-Kako se možemo uključiti u cikloturizam,

-Standardi kvalitete u pružanju usluga cikloturizma u ruralnom području,

-Poslovne mogućnosti biznisa u ruralnom području kroz razvoj cikloturizma s posebnim naglaskom na obiteljski smještaj i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG),

-Mikropoduzetništvo u turizmu s posebnim naglaskom na ruralni turizam.

Radionica je namijenjena svim koji žele svojom uslugom da se što više prilagode potrebama ove specifične vrste turista. U zavisnosti, kako od vrste objekata, te njihove veličine i interesa. Razvoj cikloturizma u ruralnim područjima daje mogućnosti svim zainteresiranim da se priključe obogaćivanju ovog oblika turizma, te stvore pogodnije uvjete u regiji za razvoj ovog specifičnog segmenta turističke ponude, ali i ujedno ostvare financijsku dobit. Poučeni primjerima dobre prakse iz regije i Europe otvorit ćemo novo tržište i pokušati kroz niz aktivnosti turizam kao granu gospodarstva u Županiji Zapadnohercegovačkoj pozicionirati na cikloturističkim rutama.

Na radionicu se možete prijaviti putem službene e-mail adrese Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije info@eui-zzh.ba najkasnije do utorka, 17. prosinca 2019. godine do 12:00 sati, navodi se u priopćenju Ureda Vlade ŽZH za EUI.

SirokiBrijeg.info