Izviđač uvjerljiv nad Iskrom

Utakmica 13. kola Premijer lige između rukometaša Izviđač Central osiguranje i bugojanske Iskre, koja je odigrana u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, protekla je u pravoj „golijadi“, ukupno ih je bilo 74, što znači da je strijelcima za pogodak bilo potrebno, u prosjeku, 48 sekundi i koja desetinka više.

Izviđač je susret započeo s dubokom i agresivnom obranom u kojoj se gosti nisu najbolje snalazili. Uglavnom, „Skauti“ su dubokim izlascima na vanjske igrače gostiju, spriječili protok lopte i šut izvana, ali u toj igri im je dosta problema pravio kružni napadač Zvekić. Gosti su prvi došli do prednosti, ali Izviđač uzvraća i u 4. minuti stiže do prednosti (4:2), koju ne ispušta do kraja susreta. U 10. minuti, s dva vezana pogotka (Delić, Maretić), Izviđač je došao do tri gola viška (8:5). Iskra je u 22. minuti stigla na samo gol zaostatka, ali uslijedila je serija Izviđača od 6:1 i prednost je u 28. minuti narasla na šest golova. Do kraja poluvremena, Iskra je postigla dva, a Izviđač jedan gol tako daj prvo poluvrijeme završilo rezultatom 21:16.

U drugo dijelu u prvih desetak minuta, gosti su držali priključak (41. minuta, 26:23), ali je nakon toga uslijedila kanonada „Skauta“ od 7:1, pogađali su po dva puta Milan Vukšić i Stjepan Jozinović, te Domagoj Alilović, Marko Buntić i Vedran Delić i prednost je narasla na devet pogodaka (33:24). Do kraja utakmice „Skauti“ su uspjeli prednost povećati do dvoznamenkaste brojke, tako je susret okončan s njihovom visokom pobjedom od 42:32.

Najefikasniji igrač Izviđača, a i susreta, s 12 golova, bio je Vedran Delić, 7 je postigao Milan „Mića“ Vukšić, Marko Buntić i Domagoj Alilović bili su uspješni po 6 puta, a Stjepan Jozinović 5 puta. Matej Mandić je skupio osam, a Ante Grbavac sedam obrana.

Kod Iskre, 9 golova postigao je Semir Zvekić, 6 Edin Klis, a 5 Admir Popaja.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Iskra 42:32 (21:16)

RK Izviđač CO: Grbavac (7 obrana, 1 sedmerac), Mandić (8 obrana, 1 sedmerac), Vukšić 7, Alilović 6, Kos, Odak, Jozinović 5, Šoljić 2, Đono, Pavlović, Delić 12/6, Maretić 2, Miličević 2, Buntić 6, Muhović, Buljubašić.
Trener: Petar Šuvak.

RK Iskra: Beširović (5 obrana), Manojlović (1 obrana, 1 sedmerac), Seferović, Bostan 4, Popaja 5/1, Šupić 1, Zukić, Stojanović 2, Klis 6, Zvekić 9/1, Tešanović 2, Cmiljanović 1, Bečejac, Omerović 2, Matošević, Ljubunčić.
Trener: Ekrem Jaganjac.

Isključenja: Izviđač CO 6 minuta, Iskra 4 minuta.
Sedmerci: Izviđač CO 6/7, Iskra 4/2.

U sljedećem 14. kolu „Skautima“ slijedi gostovanje kod momčadi RK Vogošća.

RK Izviđač