Izviđač teže od očekivanog do „punog plijena“ protiv Konjuha

Rukometaši Izviđač Central osiguranja, teže od očekivanog, došli su do bodova u susretu s momčadi Konjuha u utakmici 15. kola Premijer lige BiH u rukometu, koja se sinoć igrala u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.

Prvo poluvrijeme, skoro, se igralo bez obrana, pogodci su padali kao na „tekućoj vrpci“. Izviđač je dobro otvorio i u 5. minuti došao do prednosti od dva pogotka (3:1). Istu prednost ostvario je u 7. (4:2), 12. (7:5) i 13. minuti (8:6). Od sredine poluvremena gosti su zaigrali učinkovitije i u 20. minuti, prvi put, na utakmici došli do rezultatske prednosti (11:12). Uglavnom, do kraja poluvremena, momčadi su se smjenjivale u vodstvu, ali prednost ni za jedne nije bila veća od jednog pogotka.

U završnici poluvremena gosti s dva uzastopna pogotka dolaze do prednosti 16:17, s kojom je završilo prvo poluvrijeme.

Prvo poluvrijeme obilježio je David Mandić sa šest pogodaka, ali i nevjerojatnim promašajem kada je u kontri, sa šest metara, promašio prazan gol, vratar gostiju bio je izvan igre.

Drugo poluvrijeme krenulo je angažiranijom igrom domaćih rukometaša, naročito u obrani. Serijom 5:2 „Skauti“ su došli do prednosti od dva pogotka (21:19) u 37. minuti. Rukometaši iz Živinica se ne predaju i oni uzvraćaju, serijom 4:2, i poravnavaju rezultat (23:23) u 43. minuti.

Ključni trenuci sinoćnje utakmice odigrali su se između 43. i 57. minute kada je na vratima Izviđača „eksplodirao“ Ivan Budalić, koji je u tom periodu “poskidao sve živo“, a pripomogao mu je i Marko Ivanković „Maka“, „skinuvši“ sedmerac Davoru Kadiću. „Skauti“ koriste obrane svojih vratara i iz brzih „protuudara“, uglavnom golove postiže Vasilije Kaluđerović, serijom 6:0 stižu, u 57. minuti do ogromnih šest golova prednosti (29:23). U završnim minutama susreta, ponovno, su se „trgli“ gosti, koji su serijom 4:1 ublažili poraz. Na koncu, završilo je s konačnih 30:27 za domaće koji su teže od očekivanog došli do pobjede i tri boda.

Najefikasniji u ekipi Izviđača bio je David Mandić s osam pogodaka, dobru igru prikazali su Domagoj Alilović i Vasilije Kaluđerovi koji su postigli po pet pogodaka, pripomogli su dva Josipa, Čutura i Grbavac s po tri pogotka, ali, ipak, drugo poluvrijeme obilježio je vratar Ivan Budalić s dvanaest obrana.

Kod gostiju iz Živinica, Davor Kadić je bio najefikasniji sa šet pogodaka, pet puta pogodio je Mirko Marčeta, dok su po četiri pogotka postigli Arnad Hamzić i Nermin Smajić.

RK Izviđač CO: Ivanković (1 obrana, sedmerac), Josip Kvesić (1 obrana), Budalić (12 obrana), Miličević Mišetić, Alilović 5/1, Mandić 8/2, Čutura 3, Leković 2, Bubalo 1, Kaluđerović 5, Grbavac 3, Vukić 2, Pavlak, Vučić 1, Vukšić.
Trener: Silvio Ivandija.

RK Konjuh: Omerović (6 obrana), Bojić, Husić 2, Sakić, Šarić, Husejinović, Marčeta 5, Pejkušić, Modrić 2, Kadić 6/4, Smajić 4/3, Brkić 3, K. Hamzić 1, A. Hamzić 4.
Trener: Žikica Milosavljević.

Isključenja: Izviđač CO 10 minuta, Konjuh 8 minuta.

Sedmerci: Izviđač CO 4/3, Konjuh 8/7.

U sljedećem 16. Kolu Izviđač gostuje u Doboju gdje će odmjeriti snage protiv domaćih rukometaša RK Sloga.

Izvidjac.com