Izviđač pobjedom nad Konjuhom izbio na vrh ljestvice

Ni nakon trećeg kola Lige za prvaka BiH u rukometu jedna momčad nije uspjela na strani osvojiti niti boda. Pobjede Izviđača protiv Konjuha i Borca protiv Vogošće nisu nikakvo iznenađenje, ali teško stradanje Vogošće u Banjaluci ipak nitko nije očekivao.

Što se pobjede Izviđača tiče ona je zaslužena, ali s obzirom na događanja na parketu ipak je izražena prevelikom razlikom jer je sredinom drugog poluvremena bilo samo gol prednosti.

Inače, prvih dvadesetak minuta igralo se gol za gol ili dva, pa su se momčadi izmjenjivale u vodstvu. U 13.minuti bilo je 5:5, a šest minuta kasnije 9:9.

Zanimljivo je da Izviđačevi golmani prvih dvadesetak minuta nisu imali niti jednu obranu. Probao je trener Grbavac sa svom trojicom, ali nije išlo. I kad je potkraj poluvremena „proradio“ Josip Kvesić s dvije-tri obrane, domaćini su u 27. minuti došli do tri gola prednosti (14:11), ali su gosti do odmora došli na minus jedan.

U nastavku je dobro krenuo Izviđač, u 32.minuti bilo je plus tri (17:14), ali četiri minute kasnije bilo je 18:17. Ponovo je Izviđač došao do tri gola prednosti (20:17) u 38.minuti, ali se gosti nisu predavali. Na klupi Izviđača zazvonilo je na uzbunu u 43.minuti kad je rezultat bio 21:20, a gosti su mogli i poravnati.

Nakon toga domaćin je ubacio u brzinu više, prednost je počela rasti. Vratar Kvesić se „razbranio“, a Ante Grbavac i njegov imenjak Pavlak „punili“ su gostujuću mrežu.

U 49.minuti bilo je plus pet (26:21) i nestala je neka eventualna neizvjesnost za krajnji ishod. Pet golova razlike bilo je i u 53.minuti (28:23), a gosti do kraja nisu uspjeli postići gol, a vratar Kvesić im je obranio i sedmerac.

Izviđač je zabilježio jednu „laganu“ pobjedu, usput je odmorio Davida Mandića i Ratka Nikolića, a klupu Izviđača trebala bi zabrinuti loša realizacija sedmeraca, u posljednje dvije utakmice realizirali su samo tri od devet.

Najefikasniji kod Izviđača bio je Ante Grbavac sa 7 golova, Ante Pavlak s 5, te Josip Čutura i Dario Raguž s po četiri postignuta gola. Josip Kvesić upisao je 13 obrana od čega deset u drugom poluvremenu. Kod gostiju najefikasniji Amad Hamzić sa 7 i Kemal Hamzić sa 5 postignutih golova. Enes Sirćo upisao je osam obrana.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Konjuh 31:23 (14:13)

RK Izviđač CO: Ivanković, Kvesić (14 obrana, 1 sedmerac), Ereš, Miličević, Grgić, Marković 2, Čutura 4, Jarak 1, A. Grbavac 7, J. Grbavac 1, Raguž 4/1, M. Pavlak 2, Hrstić 3, Rodin 2, Nikoloć, A. Pavlak 5.
Trener: Zdenko Grbavac.

RK Konjuh: Bečić, Sirćo (8 obrana, 3 sedmerca), Husić 3, Mišić, Rizvić, Šarić 1, Marčeta 1, Kudić, Pejkušić, Modrić 1, Sakić, Filipović, Alijagić 2, Brkić 2, K. Hamzić 6/1, A. Hamzić 7.
Trener: Bojan Unčanin.

Isključenja: Izviđač CO 6 minuta, Konjuh 8 minuta.

Sedmerci: Izviđač 4/1, Konjuh 2/1.

Izvidjac.com