Izviđač ispustio pobjedu protiv Metalurg u posljednjim sekundama

U pravom trileru u posljednjoj minuti u kojoj je Izviđač imao dva gola prednosti gosti iz Skopja uspjeli su iščupati bod, praktično golom u posljednjoj sekundi. Presudila je ruka „u zraku“ crnogorskih sudaca koji su nakon tri sekunde Izviđačeva napada digli „pasivu“ i u općem metežu bolje su se snašli gosti i izjednačili.

Inače, Metalurg je pedeset minuta kontrolirao utakmicu, u prvom poluvremenu imao je i pet golova prednosti (23.minuta 7:12), pa se na trenutak učinilo da će bez većih problema još jednom slaviti protiv skauta. Na odmor se otišlo s podnošljivih tri gola prednosti gostiju (10:13) s obzirom da je domaćin imao veliki broj tehničkih pogrešaka i nerezonskih šutova.

Početkom nastavka stisnuo je Izviđač, u 37.minuti došao je na gol zaostatka (14:15) i imao napad za poravnanje, ali su ponovo lopte počele „letjeti u prazno“.

Sredinom drugog dijela Metalurg se opet odvojio na četiri razlike (14:18 u 44.minuti), a da nije bilo i više najzaslužniji je vratar Marko Ivanković koji se u nastavku razbranio.

Posljednjih petnaestak minuta nošen navijanjem s tribina Izviđač je počeo sustizati goste, u 50.minuti bilo je 18:19, a dvije minute kasnije Izviđač je poravnao na 19:19, a u 54.minuti je poveo 21:19. Međutim, gosti se nisu predavali i u 57.minuti bilo je 22:22. Kad je Izviđač početkom 60.minute poveo 24:22 činilo se da će dobiti utakmicu, ali na kraju su osvojili bod, a igrači za borbenost i htijenje zaslužuju svaku pohvalu što je potvrdila i publika koja ih je ispratila velikim pljeskom.

RK Izviđač Central Osiguranje – RK Metalurg 24:24 (10:13)

RK IZVIĐAČ CO: Ivanković (12 obrana, 2 sedmerca), Kvesić (3 obrane), An. Grbavac, Miličević, Grgić 1, Mandić 3, Marković, Jarak 2/1, A. Grbavac 5, J. Grbavac, Raguž 2/2, Pavlak, Hrstić 4, Rodin 4, Nikolić 3, A. Pavlak.

Trener: Zdenko Grbavac.

RK METALURG: Tomovski, Arsić (15 obrana, 2 sedmerca), Petrov, Drogrishki, Mladenović, Kosteski, Vejin, Tomovski, Obradović 6, Kuzmanovski, Ilić 5/2, Nelovski 2, Velkovski 2, Peševski 5, Palevski, Gugleta 4, Arsenovski.

Trener: Aleksandar Jović.

Sudionici susreta nakon utakmice su izjavili

Aleksandar Jović, pomoćni trener Metalurga:

Lijepo je ponovno doći ovdje. Bio sam ovdje kao igrač i evo sada kao trener. Ovo je veliki rukometni grad. U prvom poluvremenu imali smo 3 gola viška, a u drugom napravili previše grešaka i dozvolili Izviđaču da preuzme kontrolu utakmice. Na kraju smo se ipak na sreću uspjeli vratiti sa -2 i uzeti bod. Najrealniji ishod po mom mišljenju.

Zdenko Grbavac, trener Izviđača CO:

Ušli smo u utakmicu sa čak malo previše straha i respekta. Povrh svega nedostajala su nam i dva važna igrača – Šarac i Čutura, ali smo se uspjeli vratiti u utakmicu nakon 3-4 gola minusa. Ipak na kraju je nedostajalo koncentracije da dođemo do nove pobjede. Zadovoljni smo s utakmicom i krajnjim ishodom.

Marko Neloski, igrač Metalurga:

Treneri su već sve rekli. Zadržali smo koncentraciju u važnim trenucima i sretno stigli do boda na kraju.

David Mandić, igrač Izviđača CO:

Cijeli smo se tjedan pripremali za ovu utakmicu. U prvom poluvremenu smo napravili previše tehničkih grešaka ali u drugom smo bili koncentriraniji i došli do boda.

Izviđač Central osiguranje nastavlja natjecanje u Seha-Gazprom ligi utakmicom protiv slovenačkog predstavnika Gorenja iz Velenja u utorak, 07.03.2017. u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.

Izvidjac.com