Izviđač i pored dobre i hrabre igre poražen u Banja Luci

„Skauti“ kako su i najavljivali odigrali su hrabro, onako kako su rekli „naše je u toj utakmici baciti se na glavu, dati sve od sebe“, ali ipak nisu uspjeli doći do željenog rezultata. Odlučila je jedna lopta, jedan napad, možda i zadnja sporna sudačka odluka kada su im u zadnjem napadu svirani koraci.

Borac je bolje otvorio utakmicu i u 5. minuti poveo 3:0. “Skauti” uzvraćaju serijom 4:1 i u 12. minuti rezultat je bio poravnat (4:4). Domaći postižu dva vezana pogotka za prednost 6:4, ali s dva gola Miloša Kosa i golom Domagoja Alilovića, Izviđač dolazi do prve prednosti (6:7, 20.minuta). Do kraja poluvremena jedni i drugi naizmjenično pogađaju tako da se odlazi na odmor pri rezultatu 11:11.

Prvi deset minuta drugog poluvremena „Skauti“ su odigrali sjajno, raspucao se Miloš Kos ( tri pogotka), pripomogli su Mladen Bošković, Milan Vukšić i Dragan Šoljić i rezultat je u 40. minuti 13:17. „Skauti“ su imali i napad za plus pet, ali promašuju. Kako to najčešće i biva, kad ne iskoristiš priliku protivnik te kazni. Borac za pet minuta postiže četiri vezana pogotka tako da je u 45. minuti rezultat u „egalu“ (17:17).

Domagoj Alilović ponovno vraća prednost na stranu Izviđača, ali od 46. do 50. minute Borac postiže tri pogotka zaredom i stiže do dva gola viška (21:19). Ponovno je na sceni Miloš Kos, koji sa svoja dva pogotka u 51.minuti ponovno vraća rezultat u „egal“. Banjalučani uzvraćaju istom mjerom i vode 23:21. Mirko Mišetić smanjuje na 23:21, Milićević u 59. minuti pogađa za 24:22, ali pogađa i Mladen Bošković za 24:23. Poslije promašaja rukometaša Borca, za napad „Skauta“ ostalo nešto više od tridesetak sekundi. Međutim, suci sviraju korake Milošu Kosu tako da je ispuštena prilika da se osvoji bod u večerašnje utakmice.

Miloš Kos s osam pogodaka, te Milan Vukšić, Domagoj Alilović i Mladen Bošković sa po tri, bili su najefikasniji u redovima Izviđača. Odličan je ponovno bio Matej Mandić s četrnaest obrana i dva obranjena sedmerca.

Marko Lukić sa sedam, Nemanja Vučičević s pet, te Aleksandar Milićević i Milan Dakić s po tri pogotka bili su najučinkovitiji kod domaćina.

U sljedećem 13. kolu pred „Skautima“ je još jedan derbi susret, ovaj put u Gradsku športsku dvoranu stiže Sloga iz Doboja, vodeća momčad na prvenstvenoj ljestvici.

RK Borac m:tel – RK Izviđač Central osiguranje 24:23 (11:11)

RK Borac m:tel: Bera, Perić 2, Puljizović, Jeremić, Miličević 3/1, Subotić, Ljubišić, Trkulja 2, Nježić, Lukić 7, Knežević 1, Vučičević 5/2, Ćelić, Draganić 1, Milovac, Dakić 3.
Trener: Mirko Mikić.

RK Izviđač CO: Grbavac, Mandić (14 obrana, 2 sedmerca), Vukšić 3/1, Alilović 3, Kos 8/1, Odak, Jozinović 1, F. Pavlović, Bošković 3, Mišetić 1, Bubalo 1, Miličević 1, I. Pavlović, Ćeško, Šoljić 2, Bebk.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Borac 4minuta, Izviđač 4 minuta.
Sedmerci: Borac 5/3, Izviđač 3/2.

RK Izviđač