Najbolja novinarka iz Hrvatske, Ivana Petrović, demaskirala “Dobročinitelja” – Čović “provaljen (i) u Zagrebu!

U jeku najteže situacije koja je zadesila cijeli svijet, pa tako i Republiku Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu,…, prijeratni ortodoksni komunisti bliski tajnim jugoslužbama, pokušavaju na sve načine politički poentirati, dodatno napuniti svoje račune i zadržati trideset (bolje reći 75) godina stvarana carstva i sinekure.

Kad su Hrvati u pitanju, nimalo neočekivano, u prvom “ešalonu” su Dragan Čović i njegove sluge i pudlice okupljene oko sjevernokorejskog projekta zvanog Hrvatski narodni sabor. Točnije, skupina uhljeba i predsjednika strančica koje ne mogu preći niti kućni a kamoli izborni prag (HSS BiH, HKDU, HDU, HRS, HSP BiH,…). Jedina iznimka koja je bila realna alternativa Čoviću i njegovim klimoglavcima (bio) je HDZ 1990. Međutim, slijedeći praksu Bože Ljubića, Martina Raguža i trenutni predsjednik te, sad već mrtve stranke, Ilija Cvitanović, prodao je svoje birače i njihove glasove kojih je na proteklih izborima bio respektabilan broj. Cvitanović će, sudeći po uhljebljivanju pripadnika Armije BiH Bože Ljubića i prvog liberala u BiH Martina Raguža, dobiti neku “kost” od Čovića kojom će se zabavljati i zadovoljiti ali stranku može zaključati i ključ ostaviti ispod otirača.

Da i službeni Zagreb kroz vladajući HDZ ima prste u izdašnoj, kako političkoj tako i financijskoj, “pomoći” svojoj sestrinskoj stranci u BiH općepoznato je javnosti u obje države. Na čelu te BiH partijske “ćelije” je Dragan Čović, prijeratni zadrti komunist, ateist, Jugoslaven (kako se i sam izjašnjavao), jedan od najbitnijih karika u tvornici vojne namjenske industrije “SOKO” Mostar koja je za Čovićevog šefovanja servisirala zrakoplove srbočetničke JNA. Istih onih zrakoplova koji su u to vrijeme razarali Republiku Hrvatsku, od Vukovara pa do Dubrovnika.

Afera u narodu Hercegovine poznatija kao “Kako nam je uša sazad” koja je rezultirala najgorim mogućim scenarijem, ulaskom virusa COVID-19 izravno na odjel Pulmologije KBC Mostar “preko veze” i izravnom krivicom menadžmenta mostarske bolnice, otvorila je svojevrsnu “Pandorinu kutiju”. Bolje bi bilo reći, kad su Mostar i Hercegovina u pitanju, “Čovićev kriminalni kontingent”! Nakon početka cijele sramotne epizode oko ulaska virusa preko veze i “sazad”, mnoge stvari koje su bile već više 20 godina javna tajna su postale predmet javne osude. Narod je, po prvi put u proteklih 30 godina, izašao iz anonimnosti i na društvenim mrežama javno osudio ponašanje novopečenih vjernika, Hrvatina i milijunaša.

Onog trenutka kad je uvidio da je vrag odnio šalu i da će, ako se dogodi da ga ljuti narod kojemu je dosta i onako bijednog života, siromaštva, lopovluka, nepotizma,…, potraži u hacijendi vrijednoj oko 3 milijuna eura pa da i kupanje u Radobolji nije isključeno, Čović kao zadnji bijednik odlazi u Zagreb. Eto kao, da posjeti Premijera RH Plenkovića, porazgovara o virusu i izrazi svoju pregolemu zabrinutost zbog razornog potresa koji je pogodio glavni grad Hrvatske.

Naravno da se radilo o običnom igrokazu koji je dokazao da je Čović kukavica, licemjer a prema našim saznanjima i osoba koja zadnjih godina ima ozbiljnih zdravstvenih problema koje krije kao svoje nekretnine i bankovne račune. Ili što bi narod rekao “ko zmija noge”! Uostalom, Hrvati u BiH su sa zabrinutošću pratili situaciju u Zagrebu jer su ga uvijek voljeli, a veliki dio stanovnika Zagreba su rođeni u BiH. Čović je ionako puno opušteniji kad pohodi Beograd, Moskvu i ostale proruske destinacije, tako da mu loša gluma i tobožnja zabrinutost nisu dali, za njega, očekivani učinak.

Nakon toga Čović se (kako odgovorno od njega, tragikomično), vraća u BiH i budući je obavezno za sve, odlazi 14 dana u samoizolaciju. Sve je učinio smišljeno da se što manje kreće u javnosti, iz jednostavnog razloga a to je-strah.

Onda je prozirno i smiješno, svaki dan objavljivao svoje karikaturalne objave u kojima zabrinuto telefonira, održava on-line sastanke sa partijskim poslušnicima, uvijek sjedeći na istoj stolici a na zidu iza njega uvijek iste dvije umjetničke slike. Te slike i ambijent su doista izgledali preskromno za njegove megalomanske navike i pusti novac uložen u “Dvore Draganove”. U kuloarima se spominjalo da se Čović “uvukao” u samostan na Šćitu kojim upravlja nezakoniti i nelegitimni gvardijan Jozić. O njegovom izboru mediji su već pisali, iako je njegov protukandidat dobio 17 a on (Jozić) samo 8 glasova on je izabran. Bolje reći nametnut jer do tada, punih 17 godina Čović nogom nije kročio u samostan na Šćitu, kao niti u zgradu Općine Rama. Samo iz razloga jer načelnik nije iz Čovićeve partije. Dakle, Čovićev gvardijan je nelegitiman i nezakonit više nego Željko Komšić. Komšić je biran po Izbornom zakonu BiH koji je bio na snazi a Jozić je matematički fenomen u kojem je 8 više od 17.

Neke od Čovićevih eskapada je zamijetila i definitivno najbolja novinarka iz Hrvatske, odlična poznavateljica situacije u BiH, i osoba koja je itekako upućena u vanjskopolitička zbivanja u svijetu, pa tako i u BiH. Radi se o novinarki NOVA TV Ivani Petrović.

Na svome Facebook profilu još 28.03.2020.godine je napisala objavu kojom je Čovića “izbila iz cipela” i vrlo otvoreno ga pozvala da prestane sa svojim “manevrima” koji mu služe kao samoreklama.

Jedno je sigurno. Plenković ako ne želi dodatne “utege oko nogu”, ako želi dobro hrvatskom narodu u BiH, nogirati će Dragana Čovića, tražiti alternativu unutar samog HDZ BiH i pokušati spasiti i stranku i hrvatski narod u BiH. U protivnom će biti upamćen kao samo još jedan od “grobara” Hrvata u BiH.

Pročitajte objavu sa Facebook profila Ivane Petrović, dobronamjernu, konciznu, preciznu,…, a mi u BiH znamo i da se radi o lako dokazivim činjenicama. Ivana Petrović je među rijetkim novinarima koja javno poziva na spas i očuvanje hrvatskog naroda u BiH. Ovim putem joj zahvaljujemo.

Karlo Lovrić / SirokiBrijeg.info