VIDEO: Izviđaču bod u derbi utakmici u Tuzli, a nejasno ostaje je li poništen regularni pobjednički gol Izviđača?

Kako se i najavljivalo iz tabora „Skauta“ utakmica u Tuzli između domaće momčadi Slobode i Izviđača bila je tvrda, teška i neizvjesna do posljednje sekunde, kako se u žargonu kaže „utakmica na jednu loptu“. Nakon isteka šezdeset minuta igre nije bilo pobjednika iako su i jedni drugi mogli do „cijeloga plijena“.

Koliko je utakmica bila izjednačena i neizvjesna govori podatak da je rezultat bio u „egalu“ devetnaest puta.

U prvom poluvremenu igralo se gol za gol sve 23. minute kada domaći postižu dva pogotka zaredom i stižu do dva gola prednosti (11:9). Do kraja poluvremena golovima Mladena Boškovića i Milana Vukšića „Skauti“ uspijevaju otići na odmor samo s golom zaostatka (12:11).

Početkom drugog poluvremena Izviđač pravi seriju 4:2 i u 37. minuti stiže do prednosti (14:15). Sloboda uzvraća svojom serijom 4:2 i u 40. minuti prednost je na njenoj strani (18:17). Nakon toga, slijedi odličnih pet minuta „Skauta“, pogodcima Miloša Kosa, Domagoja Alilovića i Milana Vukšića Izviđač, prvi put, ima dva gola prednosti (18:20, 45. minuta). Dva gola prednosti su na strani „Skauta“ i u 50. minuti (20:22), ali Sloboda već u 51. poravnala rezultat na 22:22.

Do kraja utakmice, Izviđač bi stalno stizao do gola prednosti, ali domaći rukometaši bi uspijevali izjednačiti rezultat. Pri rezultatu 26:26, Bošković pogađa s krila, suci sviraju povredu vratarskog prostora i dodjeljuju loptu domaćoj momčadi. Zadnji napad domaći nisu uspjeli pretvoriti u pogodak, ali ni Izviđač koji je osvojio loptu četiri sekunde prije kraja. Na kraju završilo je neodlučno 26:26. Ostaje žal da se je moglo i do drugog boda, nije ovo prvi put, tako je bilo u nekoliko prethodnih „na knap“ utakmice, koje su otišle na stranu protivnika.

Večeras je odličan bio Milan Vukšić sa sedam pogodaka, po četiri pogotka postigli su Mladen Bošković i Domagoj Alilović, te po tri Miloš Kos i Stjepan Jozinović. Matej Mandić je bio solidan s dvanaest obrana.

Edin Klis s deset, Alen Ovčina s osam i Eldin Vuković s četiri pogotka bili su najefikasniji u momčadi Slobode.

U posljednjem petnaestom kolu prvog dijela prvenstva u srijedu, 23.12.2020. u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom Izviđač dočekuje momčad Krivaje iz Zavidovića.

RK Sloboda – RK Izviđač Central osiguranje 26:26 (12:11)

RK Sloboda: Stojanović, Nurkanović, Tufekčić, Vuković 4, Fares, Ovčina 8, Z. Čajić, Suhonjić 1, Klis 10, R. Čajić, Husejnović, Imamović, Milkunić, Jusufović, Bečić 2, Jusić 1.
Trener: Davor Kadić.

RK Izviđač CO: Grbavac (1 obrana), Mandić (12 obrana), Vukšić 7/4, Alilović 4, Kos 3, Odak, Jozinović 3, F. Pavlović 1, Bošković 4, Mišetić, Bubalo 1, Miličević 1, I. Pavlović, Ćeško, Šoljić, Bebk 2.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Sloboda 8 minuta, Izviđač 6 minuta.
Sedmerci: Sloboda 4/4, Izviđač 4/4.

Crveni karton: Dragan Šoljić

Uvjerite se sami je li ovo prijestup Boškovića i je li poništen regularni 27. gol Izviđača?

RK Izviđač