Izabranonovo rukovodstvo Udruge HVIDR-e HR HB Posušje, za predsjednika izabran Hrvoje Kraljević

POSUŠJE – U Posuškoj kino dvorani održan je ponovljeni izborni Sabor za članove tijela ove Posuške Udruge stradalnika iz Domovinskog rata.

Za predsjednika je izabran Hrvoje Kraljević. Novoizabrani članovi predsjedništva Udruge su: Vlado Bešlić, Zvonko Tolušić, Božo Tokić, Veselko- Veso Vranjković, Željko- Želja Budimir i Ante Biško.

Kod izbora ovog tijela Udruge vođeno je računa da članovi budu sa različitih strana općine kao i da budu zastupljene ratne postrojbe. Izabran je i nadzorni odbor: Frano Vranjković, Ivan Begić i Mirko Sabljo. Za predsjednika Skupštine izabran je Branko Boras.

Na prijedlog Josipa Duspare dopunjen je dnevni red sa točkom: Izbor zastupnika u Županijsku Skupštinu HVIDR-e HRHB ispred HVIDR-e Posušje i Prijedlog kandidata za predsjednika Županijske HVIDR-e.

Prijedlog je jednoglasno prihvaćen, te se pristupilo predlaganju i izglasavanju predloženih kandidata. Tako je Zvonko Tolušić jednoglasno predložen za predsjednika Županijske HVIDR-e HRHB ispred Posuške HVIDR-e .

Za Zastupnike u Županijsku skupštinu su izabrani Frano Bešlić, Blago Petric, Ljubo Tomić, Franjo Vranjković, i Dragan Jukić. Ostale zastupnike u Županijsku skupštinu HVIDR-e imenovat će novo predsjedništvo Posuške HVIDR-e.

Po završenom izboru Novoizabrani predsjednik je zahvalio na izboru, zahvalio se i za dosadašnji rad bivšem vodstvu HVIDR-e Posušje, te naglasio da mu je prvi potez normalizacija odnosa sa Županijskom HVIDR-om. Po završetku zasjedanja većina članova Skupštine je otišla na zasluženo osvježenje i čašicu razgovora.

SirokiBrijeg.info