Ivan Kvesić: Zadovoljan sam uspjehom nogometašica Širokog Brijega i ne sumnjam u daljnje rezultate

ŠIROKI BRIJEG – „Razlog zbog kojeg žene ne igraju nogomet je u tome da se jedanaest žena nikada ne bi mogle pojaviti na jednom mjestu u istoj odjeći“, riječi su američkog komičara Phyllisa Dillera. Nogometašice Širokog Brijega su te koje dokazuju suprotno.

Upravo suprotno od riječi poznatog američkog komičara, ŽNK Široki Brijeg se osnovao i najvećim zaslugama djeluje na dobroj organizaciji djevojaka koje žive za nogomet. Na trening kampu „Musa-Karačić“ nogometašice se sastaju tri puta tjedno kroz natjecateljsko razdoblje, a za vrijeme priprema svaki dan.

ŽNK je zauzeo treće mjesto u prošloj polusezoni, a cilj im je što bolji plasman na kraju sezone.

Trener Ivan Kvesić je izrazito oduševljen svojim nogometašicama. „O njima bih mogao puno reći i opet ni to ne bi bilo dovoljno. Osim što pokazuju kvalitetu na terenu, i privatno su odlična ‘klapa’. Zadovoljan je uspjehom u ovako kratkom razdoblju i ne sumnja u daljnje rezultate. Još mnogo toga je pred nama“, rekao je trener Kvesić.

Djevojke su podijeljene u dva uzrasta seniorke i kadetkinje. Kapetanica seniorki Marija Stojanović, studentica Fizičke kulture Sveučilišta u Mostaru istaknula je zadovoljstvo atmosferom i odnosima u klubu. „Iako smo sve cure, doista je pohvalno kako se uspijemo posložiti bilo to privatno ili na terenu“, istaknula je kapetanica Stojanović.

Nogometašica Širokog Brijega koja je ujedno mag. ing. građevine Ivana Mikulić naglasila je da za vrijeme njenog studija nisu trpjeli ni nogomet ni fakultet. „S vremenom se uđe u kolotečinu i sve se stigne“, kazala je Mikulić.

Klub je osnovan 2001./2002. Zbog raznih poteškoća s kojima se klub susretao, rad je ‘ugašen’ i ŽNK se prošle godine ponovo aktivirao. Trenutno broji 49 članica i upisi su u tijeku. „Klub djevojaka i publike je iznimno velik te se nadamo novim članicama“, rekao je pomoćni trener Ivan Soldo.

Zahvaljujući svom trudu i uspjehu, nogometašice ŽNK Široki Brijeg svakim danom uspješno razbijaju stari stereotip i pokazuju da nogomet nije samo za muškarce.

Mila Čolak / Treci.ba