Ivan Ine Čuture donio 10. naslov ekipi Croatija Toronto!

POSUŠJE – Ni suigrači pa ni ljubitelji nogometa u Posušju još nisu doznali za sve velike sportske uspjehe Ivana Ine Čuture u Kanadi i Americi. U zadnje dvije sezone tamo gradi svoju nogometnu karijeru gdje je otišao iz redova posuškog nogometnog kluba. Ove sezone osvojio je sve što se može, a paralelno je igrao za RWB Adria Chicago i za Croatiju Toronto.

Za RWB Adria Chicago Čutura je odigrao sezonu u Semi pro ligi koju je Adria po prvi put odigrala ove sezone ‘Great lake premier league’ gdje je postigao četiri pogotka i s kojom je uzeo naslov te lige, gdje je trener veliki Siniša Alebić.

Dobri rezultati

– S dobrim radom i suradnjom sve ide uspješno. Spomenuo bih Antu i Marka Lončara s kojima sam već dogovorio suradnju kao i uvjete te suradnje. S njima sam i klubom RWB Adria proputovao pola Amerike igrajući u svim krajevima.

Što te je posebice radovalo u dalekom svijetu igrajući za tamošnje ekipe?

– S tim klubom osvojili smo Turnir hrvatskih klubova Amerike i Kanade koji je ujedno najveći hrvatski događaj u Americi, ističe Ino.

ino-cutra-14122015 1

Uz potporu predsjednika Joa Pavicica Čutura se vraća u Croatiju Toronto gdje s trenerima Miodragom Akmadzićem i Velimirom Crljenom te kapetanom Josipom Keranom i suigračima osvaja prvenstvo Kanadske lige. Najdraža mu je finalna utakmica protiv Waterlooa na kojoj je postigao pobjedonosni pogodak koji je bio točka na ‘i’ jer je upravo njegovim zgoditkom Croatia Toronto osvojila jubilarni 10. naslov.

Za božićno-novogodišnje blagdane Čutura je stigao u svoj rodni kraj, ali naporno radi jer novi izazovi su pred njim.

Treninzi na Mokrom docu

Trenutačno uzdiže formu na stadionu Mokri dolac u rodnome Posušju s Damirom Ramljakom, nogometnim stručnjakom, koji ga sprema na još veća nogometna iskušenja, ali i uspone. Mada je zima, vremenske prilike dopuštaju ovom mladom nogometašu da bude spreman za nove nastupe u dalekoj Kanadi i Americi.

Pero Crnogorac / Vecernji list BiH