Ipak od nedjelje protiv Slobode sa gledateljima na Pecari

Na prošlotjednoj sjednici Stegovno je povjerenstvo Nogometni savez Bosne i Hercegovine, nakon žalbe NK Široki Brijeg, u ponovnom razmatranju zbog događanja na uzvratnoj finalnoj utakmici Kupa BiH protiv FK Sarajevo kaznilo NK Široki Brijeg s tri utakmice bez nazočnosti gledatelja i 25.000 KM.

Time je kazna znatno smanjena u dijelu koji se tiče igranja pred praznim tribinama, dok je onaj novčani dio ostao isti, a ovakvu odluku iz Stegovnog su povjerenstva Nogometni savez Bosne i Hercegovine obrazložili na način kako je “kazna smanjena sa sedam na tri utakmice, jer je bilo nekih manjkavosti prilikom donošenja prve odluke”.

Međutim, u pismenoj odluci koju je klub dobio odluka je malo drukčija. NK Široki Brijeg kažnjen je s jednom utakmicom igranja bez nazočnosti gledatelja i tu kaznu je već odradio na posljednjoj prvenstvenoj utakmici prošle sezone Premijer Liga BiH protiv NK Čelik Zenica te dvije utakmice bez nazočnosti gledatelja na sjevernoj tribini s koje su na finalnoj utakmici Kupa BiH doletjeli pirotehnički i drugi predmeti na travnjak.

To znači da će NK Široki Brijeg na utakmicama 1. kola u nedjelju protiv FK Sloboda Tuzla i 3. kola dva tjedna kasnije protiv NK Čelik Zenica moći za gledatelje otvoriti istočnu i južnu tribinu stadiona Pecara, a to je svakako najbitnije.

Uzimajući u obzir sve okolnosti pod kojima je kazna izrečena i svjesni propusta kojih je bilo, te da su dobili satisfakciju ublažavanjem kazne, Upravni odbor NK Široki Brijeg je odlučio kako se neće žaliti na izrečenu kaznu pa je nova odluka Stegovnog povjerenstva i konačna.

VAŽNA NAPOMENA: Godišnje ulaznice vrijede i za ostale tribine, stoji u priopćenju NK Široki Brijeg.

SirokiBrijeg.info