Internet preglednik Opera uveo besplatan integrirani VPN

Dobre vijesti stižu za one koji drže do svoje privatnosti prilikom surfanja po internetu. Naime, puna verzija preglednika interneta Opere sada dolazi s ugrađenim VPN servisom koji je besplatan. Operin integrirani VPN ni na koji način ne bilježi vašu aktivnost u bilo kakvim logovima te ujedno nudi i 256-bitnu AES enkripciju kako bi vaša online komunikacija bila potpuno sigurna.

Korisnici mogu birati između pet virtualnih lokacija diljem svijeta, a to je povećanje s inicijalne tri koliko ih je bilo dostupno u preview verziji. Te se lokacije nalaze u Kanadi, SAD-u, Njemačkoj, Nizozemskoj i Singapuru. Tako korisnici mogu zaobići i dobar dio regionalnih restrikcija za online sadržaj što je inače jedan od glavnih razloga zbog kojeg ljudi koriste VPN servise.

Jasno je da je puno jednostavnije i sigurnije koristiti ugrađeni VPN servis od vanjskih rješenja, a Opera se po pitanju jednostavnosti itekako potrudila. Nakon što u postavkama omogućite korištenje VPN-a, a tu ćete opciju naći u ‘Privacy & Security’ dijelu opcija, softver sam bira koja je najbolja lokacija virtualnog servera za vaše potrebe pa ne morate previše razmišljati prilikom korištenja.

Krystian Kolondra iz Opere izjavio je da bi svi koristili VPN kada bi znali za prednosti koje on donosi. “Time što smo omogućili besplatno korištenje VPN-a u novoj verziji našeg preglednika želimo postići da on postane jedan od glavnih alata kod korisnika, nešto kao brava i ključevi koje svi imate u svojim kućama”, dodao je Kolondra.

Iz Opere su objavili kako neće biti nikakvih limita za korisnike po pitanju količine prometa koja će se moći napraviti na određenom virtualnom serveru. Još bolje zvuči izjava da nemaju planove naplaćivati ovu uslugu te da im je želja prilikom uvođenja bila napraviti razliku među preglednicima interneta koju će korisnici doista osjetiti. Opera je prošlog mjeseca izdala besplatan VPN u vidu aplikacije za Android nakon što su istu ranije ponudili i za iOS.

Ictbusiness.info