Inspekcija intervenirala u četiri svadbena salona i 20 ugostiteljskih objekata na području ŽZH

U Zapadnohercegovačkoj županiji od 22. rujna na snazi je odluka prema kojoj na svečanim okupljanjima ne može biti više od 30 osoba u zatvorenom prostoru, što se naročito odnosi na svatove. Jednako tako ugostiteljski objekti ne smiju raditi dulje od 24 sata. Formirani su za tu priliku i posebni inspekcijski timovi, koje čine inspektor i dva policajca koji vrše kontrole.

Nikica Tomas ravnatelj županijske Uprave za inspekcijske poslove za hercegovina.info kaže kako su do sada morali intervenirati na četiri svadbena slavlja.

“Mi znamo za ono što nam dostavi Zavod za javno zdravstvo ŽZH. Interveniralo se protekli vikend na četiri svadbena slavlja. Mi smo kontrolirali radno vrijeme koje su neki kršili, a inspektori koji su zaduženi za broj osoba u salonima su također zatekli prekoračenja broja dopuštenih uzvanika.”

Objašnjava kako se objekti kažnjavaju.

“Najprije ide manja novčana kazna, za drugi prekršaj znatno viša, a ako se salon odnosno ugostiteljski objekat uhvati u trećem prekršaju onda se ide u moguće zatvaranje istog.”

Kaže kako su napisana i 22 prekršaja za ugostiteljske objekte.

“Dvadeset ugostiteljskih objekata je prekoračilo radno vrijeme i njima je napisan prekršajni nalog. Što se tiče ostale dvije kazne radi se o trgovačkim centrima gdje svakodnevno cirkulira veći broj ljudi i tu su kazne napisane zbog nenošenja maski”, rekao je Tomas za Hercegovina.info.

SirokiBrijeg.info