Hvale vrijedna tradicionalna akcija učenika OŠ Tina Ujevića iz Vitine u solidarnosti i pomoći najpotrebnijima

LJUBUŠKI – Na satu vjeronauka u Osnovnoj školi Tina Ujevića u Vitini potaknuti riječima Ivana Krstitelja koji je govorio: „Tko ima dvije haljine, neka da jednu onomu koji nema niti jedne; tko ima hrane, neka učini isto tako“ učenici su uoči ovogodišnjeg blagdana Božića učinili jedan skromni doprinos potpore i solidarnosti za pomoć najpotrebnijima u župi sv. Paškala Bajlonskog u Vitini.

Svjesni da mnoga djeca i obitelji žive u vrlo teškim i gotovo nemogućim materijalnim uvjetima i neimaštini nedostojnoj čovjeku, učenici su već tradicionalno i ove godine pokazali svoju veliku humanost i spremnost pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Oni su u dogovoru s ravnateljicom Kornelijom Biško te vjeroučiteljima i župnikom fra Željkom Grubišićem odlučili koju će namirnicu donijeti u školu i tako ju darivati onima kojima je to potrebno.

Naime, organizirali su akciju prikupljanja hrane i ostalih potrepština koje su preko Župnog ureda u Vitini proslijeđene najpotrebitijim obiteljima u župi. Akcija se organizira petu godinu za redom, i u njoj sudjeluje svi odjeli centralne škole u Vitini. Učenici su skupljali razne namirnice: mlijeko, šećer, ulje, tjestenina, začni, sol, kava, brašno, prašak, deterdžent, šampon, sapun, pasta za zube i druge osnovne životne namirnice. Tako su neke obitelji dobile božićni paket i osjetiti radost ovog Božića. Osim što su uljepšali Božić obiteljima u potrebi u svojoj župi, time su doprinijeli kvalitetnijem životu svoje sredine. Ovim skromnim činom uspjeli su ovog Došašća kapljicom ljubavi obradovati najpotrebnije.

Učenici su oduševljeno prihvatila ovu humanitarnu akciju, a odziv najbolje govori o tome. Ovo je vrijeme došašća, vrijeme pripreme za Božić i ovim činom su se najbolje pripremili za rođenje Isusovo. Djeca su svojim dobrim djelom poticaj i ostalima da se uključe u ovakve hvale vrijedne akcije.