Ne možemo drukčije početi nego – Hvala vam svima što ste nam dali povjerenje u 2018. godini kroz ovih 365 dana koji su iza nas.

“Zahvaljući” politici kojoj narod i dalje daje povjerenje sve je više naših obitelji i sugrađana dobilo poslove, ali ne u našoj držvai nego izvan nje. Kriminal i korupcija postali su normalna pojava kao i to da većina koja je ostala na ovim područima raditi su državni službenici koji su na ta mjesta postavljenje ne svojim znanjem ni stručnošću nego rodbinskim i političkim vezama. Samo je pitanje ako i dalje tako nastave tko će im osiguraviti plaće.

Uvjereni smo kako će nas u 2019. godini naveliko zaobilaziti migrati, iako čisto sumnjamo jer smo područje koje im odgovara, kao što politici to odgovara da i dalje ima svoje biračko tijelo koje će ih držati da vlasti sve dok imaju još što opeljušiti od svoga naroda, a migrantima je svejedno jer oni nisu ni naučuli imati puno bar oni iz kojih mjesta bi mogli ovdje doći.

Zanimljiva godina je ovo bila u Županiji Zapadnohercegovačkoj koju su nam najviše podarile vladajuće strukture i na kojima im portal SirokiBrijeg.info neizmjerno zahvaljuje jer smo imali što i o čemu pisati.

Zahvale upućujemo

– Gradonačelniku Širokog Brijega Miri Kraljeviću i njegovi pomoćnicima koji dozvoljavaju izbacivanje otpada po Širokom Brijegu gdje se god može (uz rijeku Lišticu, u središtu grada, uz školsko dvorište) i na kraju paljenje istoga kako bi se smanjili troškovi i količine, te koji nije u stanju odgovornima za taj dio posla uputiti poruku da se pozabave takvim pojava i da naš Široki čuvaju urednim…

“Papaštrumfu” Jerki Ivankoviću Lijanoviću koji nas je zabavljao svojom metlom i češćenjem i koji se ugledao na svoje mentore iz HDZ-a te sam sebe pomeo sa scene te dobio zasluženi dugogodišnji odmor koji će provesti nadamo se u jednom od zatvora BiH.

Ministru MUP-a ŽZH Zdravku Borasu koji je iskoristio propuste Republike Hrvatske i jedno vrijeme uživao u mirovini dok je radio kao čelni čovjek naše policije i tu isto primao ministarsku plaću i pazio da drugi ne koriste propuste, pogotovo branitelji koji su “zaboravljeni” od sustava i sisteme…

Izbori su izdominirali i ove godine uz brojne prevare na biralištima, a najviše je tome prednjačio Ljubuški koji je najviše svoje ekipe ubacio u Skupštinu i Vladu ŽZH i pokazao kako “zaraćene” stranke mogu biti prijatelji kada je vlast i novac u pitanju. U Širokom su listiće ubacivali ko je koliko mogao ponijeti na jednoj ruci, kao da drva u kuću unosu za potpalu.

Kako su naši varali na izborima, tako su varali i Bošnjaci i instalirali svoga druga “Tita” Željka i sa trona izbacili našeg druga “Ustašu” Dragana koji se svo vrijeme dok je bio u predsjedništvu “za”lagao za prava svojih istomišljenika i na kraju mandata kada je vidio kako bi mogao izgubiti vlast i kako ga mogu bošnjaci eliminirati, počeo “za”lagati za Zakon kako to spriječiti, ali već je bilo kasno. Sada mu samo ostaje kolaliranje i s “crnim vragom” kako bi ostao na nekoj od fotelja i gdje mu narod neće biti toliki uteg, nego samo blizina novog zatvora koji će mu nadamo se uskoro zamijeniti njegovu kućicu pod Žovnicom koja je nekoliko metara od te “popravne ustanove”….

Ministar financija ŽZH Toni Kraljević požurio sa donošenjem proračuna za naredno razdoblje gdje 70% novca ide za plaće njihove i plaćanje sudskih kazni koje su sami naberikali, a ostalo za fešte i domjenke… Naravno nisu medijima dali mogućnost da poprate taj događaj i tu odluku jer nisu htjeli da narod koji im je dao povjerenje sluša što to rade i znaju li što čine….

Moramo priznati kako se rad MUP-a Široki Brijeg popravio, ali i dalje mnogi policajci žive u strahu od pojedinaca i bježe “preko vode do slobode”, no vjerujemo kako će se i takve stvari promijeniti i da će svoj posao časno i pošteno obavljati i čuvati svoje sugrađane, od lokalnih baja, tatinih sinove i onih političkih mešetare provoditi pravdu bez razvrstavanja i dijeljenja što do sada baš i nije bilo neka praksa u njihovom poslu, ali vrijeme bi bilo da to shvate, isto kao što to trebaju shvatiti u Tužiteljstvu ŽZH i ne prikrivati pojedince jer misle da ih Vlast plaća, a u stvari plaća ih običan narod koji plaća tu Vlast.

Gospodarstvenici koje redovno hvale naše političke ulizice koje se prodaju za marku, napokon su dobili za svoju pohlepu oni što su zaslužili, a to je da im radnici odlaze iz firmi jer ne žele raditi za njihovu siću, da trpe njihova zloupotrebljavanja i iskorištavanja dok se oni šepure novim vozilima, vikendicama, skupim putovanjima i luksuznim provodima.

Jedna od rijetkih pozitivnih stavki osim što je naroda se napokon počeo buditi je veselje koje je narod ponovno ujedinilo, a sva politička i gospodarska “sranj…” na mjesec dana bacilo u zaborav je sjajna nogometna reprezentacija Hrvatske koja se okitila srebrom zlatnog sjaja i do te pobjede vjerno ju pratili navijači iz Širokog Brijega, Posušja, Ljubuškog i Gruda….

Uz puno uspjeha, zdravlja, veselja i poštovanja uz najveće zahvale upućujemo svim našim čitateljima koji su prepoznali naš rad.

Prvenstveno, nije nam cilj nekoga izravno blatiti, nego upozoriti na pogreške i skrenuti pozornost na realnost i probleme naših sugrađana koje trebamo rješavati. Bilo je onih kojima nije svejedno, a bilo je i onih koji su shvatili što smo svo vrijeme pisali i objavljivali. Kao malo tko u svome mjestu, nastojali smo prikazati kulturne, sportske, političke i ostala zbivanja kroz naše brojne video priloge (kojih smo napravili oko 150 u ovoj godini) i javnosti prikazati kako ima puno pozitivnih, dobrih a i onih manje dobrih stvari.

Stoga se nadamo i vjerujemo, kako ćemo skupa 2019. godinu bar mi s naše strane nastaviti stvarati bolju za sve nas, a ne za pojedince. Portal SirokiBrijeg.info i dalje će biti portal koji će biti dio naroda i neka vrsta oporbe/korektiva bilo koje politke koja je na vlasti i koji će se boriti za budućnost i generacije koje će doći, koliko god se to nekome sviđalo ili ne, mi ćemo ostati svoji!

Još jedno Veliko Hvala svima. Sretna vam Nova 2019. godina uz želju da svima bude ljepša i bolja, godina koju ćete pamtiti po dobrim stvarima i koju ćemo graditi na dobro sviju nas!

Uredništvo portala SirokiBrijeg.info