Hrvatska stranka prava (HSP) s tugom gleda na status hrvatskih branitelja koji su u posljednjim revizijama, proporcionalno broju pripadnika, najviše izvedeni iz prava i u revizijama su im najviše smanjeni postotci invalidnosti. Kada se samo prisjetimo obećanja političkih dužnosnika i čelnika braniteljskih udruga i stradalnika te udruge udovica, kako su glasno i grlato, s pravom, napadali prijašnju vlast i obećavali bolje vrijeme za branitelje. Obećavali su stanove i zaposlenje za djecu poginulih branitelja, posao za razvojačene branitelje te projekte i potpore. I nakon svih tih obećanja, jedino što su dobili jest „Prvi sajam braniteljskih zadruga“ koji je prije nekoliko dana održan na nekadašnjem Lenjinovom šetalištu a danas Ulici Nikole Šubića Zrinjskog u Mostaru.

U otužnim šatorima i tezgama, izloženo je nešto poljoprivrednih proizvoda, najmanje branitelja i proizvođača a više nakupaca, gdje je u samo nekoliko sati sve nestalo s gašenjem televizijskih kamera i fotografskih aparata. Branitelji su još jednom poslužili za jedan dan, za jedan projekt i za jedne izbore, da daju glas i ponovno budu prevareni.

Pozivamo branitelje da ne nasjedaju na propagandu i marketing političkih elita kojima nisu bili važni devedesetih godina, kada su krvarili, pa niti danas ove izborne 2018.godine, kada nemaju posao ili sredstava da zaposle djecu u Elektroprivredu HZ H-B i druge unosne poslove i agencije. Da nije sve tužno i žalosno bilo bi smiješno.

Mi Pravaši pozdravljamo inicijativu ministra branitelja Hercegovačko-neretvanske županije Olivera Solde, i njegovu želju i zanimanje da učini nešto za branitelje i stradalnike Domovinskog rata, ali izražavamo nezadovoljstvo naspram ostalih u vlasti, jer se vidjelo da je ostao sam i bez potpore Vlade HNŽ-a i viših razina vlasti od Federacije BiH do državne razine.

Sve razine vlasti su u rukama njegovih stranačkih kolega iz HDZ-a BiH, međutim nikome od njih nije stalo do branitelja i uspjeha tih zadruga. Gdje su svi ti činovnici da lobiraju kod većih prerađivača i potrošača da se vrši sustavan otkup tih proizvoda, pa da se braniteljski proizvodi, kao primjerice rajčice distribuiraju za Podravku, ili da uđu u neki veći trgovinski lanac u BiH i Republici Hrvatskoj. Otužan sajam i ministar Soldo uz gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića, i nekoliko administrativnih činovnika, nas podsjeća na Ljubin pompozno najavljivani projekt jačanja Mostara kao turističkog grada i puštanja u promet turističkog vlakića „Bubi“. Gdje je sada „Bubi“ i gdje su ti turistički projekti Gradske uprave, ne računajući privatnu inicijativu i izgradnju hotela i turističkih kapaciteta, navodi se u priopćenju HSP-a.

SirokiBrijeg.info