HSP BiH: Birajte Vaše, a ne njihove kandidate, birajte Paponju, Marušića i Petrica

Županijski odbor Hrvatske stranke prava (HSP) BiH Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) povodom predstojećih lokalnih izbora 15. studenog upućuje poziv cjelokupnom članstvu, simpatizerima, odnosno svima onima koji nisu dijelom kojekakvih interesnih skupina pod plaštom “stožerne” politike da se odazovu u što većem broju, te masovnim izlaskom zapravo kazne onu politiku koja je godinama predstavljala Hrvate u Bosni i Hercegovini i dovela ih u poprilično nepovoljan položaj.

“Pozivamo na masovan izlazak na birališta, baš onako kako je hrvatski narod s prostora zapadne Hercegovine početkom 90-tih godina prošloga stoljeća izašao prilikom zaustavljanja JNA tenkova u Pologu. Više nemamo problem sa srbočetnicima ili partizanima iz neprijateljskih redova, jer smo ih pobijedili u ratu, ali imamo s izdajnicima iz domaćih redova, koji su se lijepo maskirali u ‘velike’ Hrvate, a zapravo su najveći neprijatelj ‘malih’ Hrvata, odnosno običnoga puka ovoga našega kraja. Svih ovih godina održavali su se na vlasti zahvaljujući raznoraznim manipulacijama, no, ukoliko ovaj ponosni hrvatski narod zapadne Hercegovine i nije do sada shvaćao kakav se maskenbal odvijao zadnja tri desetljeća na ovome tlu, tko se sve skrivao iza hrvatske trobojnice, pa valjda je tome kraj i valjda je došlo vrijeme da progledamo i kažemo im kako više ovako ne može. Drugim riječima kazano vrijeme je za promjene, a promjena će se dogoditi u slučaju masovnog izlaska na birališta pošto veća izlaznost pruža manju mogućnost za njihove ‘mahinacije’ u kojima im zbilja nema ravnoga”, navodi se u pozivu ŽO HSP-a BiH ŽZH.

“Također, ovom prilikom pozivamo da pored glasa za HSP BiH, svoje povjerenje u izboru za gradonačelničke/načelničke pozicije u Zapadnohercegovačkoj županiji iskažete neovisnim, dakle Vašima, a ne njihovim kandidatima. Njih su trojica: Ante Paponja u izboru za gradonačelnika Ljubuškog, Vlado Marušić u izboru za gradonačelnika Širokoga Brijega, te Blago Petric u izboru za načelnika općine Posušje. To su sve časni i pošteni ljudi iz Vaših redova, kojima nije do maskiranja, već do promjena koje su hrvatskom narodu u BiH nužno potrebne. Stoga se ne bojte, izađite na izbore, hrabro i odlučno ih kaznite za sav taj neposluh, za svu nebrigu prema vlastitome narodu. Birajte HSP BiH, birajte Vaše Antu Paponju, Vladu Marušića i Blagu Petrica, birajte Vaše, a nikako njihove kandidate”, završna je poruka ŽO HSP-a BiH ŽZH pred izbore 15. studenog 2020. godine.