HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO: Hrvati Viteza pružili podršku Kaknju protiv HKK Širokog

Vodeći hrvatski politički lideri u Bosni i Hercegovini, a ponajprije član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, posljednjih mjeseci, pa i godina, konstantno pozivaju na hrvatsko zajedništvo u Bosni i Hercegovini, međutim tog zajedništva je sve manje čemu svjedoči i primjer iz Viteza.

Naime, jučer je u Kaknju odigrana utakmica 17. kola Lige 11 Prvenstva BiH u košarci između domaćeg KK Kakanj i HKK Širokog, iznimno važna za oba kluba, a na kraju su gosti iz Širokoga Brijega slavili pobjedu 82:80 i napravili veliki korak ka Ligi za prvaka.

Kakanjcima nije pomogla ni podrška koju su imali iz Viteza, jer su Vitežani organizirano išli na utakmicu pružati podršku Kakanjcima protiv “mrskih neprijatelja” iz Širokoga Brijega.

U OKK Vitez istaći će kako momčad Kaknja predvodi Josip Pandža, trener koji je prethodno vodio njihovu momčad, te kako je to ključni razlog podrške Kakanjcima s njihove strane, no gledajući iz jednog drugog kuta, na što konstantno sugeriraju Čović i drugi hrvatski političari u BiH, jedan ovakav potez nema nikakvoga smisla.

Zamislite, kako bi se Vitežani osjećali da na sljedeću prvenstvenu utakmicu nogometne premijerlige BiH, u kojoj će zenički Čelik ugostiti upravo Vitežane, dođe autobus Širokobriježana pružajući podršku Zeničanima iz razloga što je bivši kapetan plavo-bijelih s Pecare Boris Pandža (kojeg li paradoksa eto Josip i Boris imaju i isto prezime) sada nogometaš Čelika?

Danijel Ivanković / Dnevno.ba