Hrvatski general iz Posušja pozvan na odsluženje kazne i mora vratiti 3,2 milijuna kuna

Kad pročitaju ovo, oni koji već odavno mrze generala Ljubu Ćesića Rojsa, ali i druge koji su stvarali hrvatsku državu, puknut će od sreće i veselja. Naime, krajem ovog mjeseca, 31. srpnja, umirovljeni general i bivši pomoćnik ministra obrane RH mora se javiti u Ministarstvo pravosuđa – Sektor za probaciju u Zagrebu, koji će ga potom, u povodu nedavne potvrđene presude Vrhovnog suda RH, kojom je osuđen na godinu dana zatvora, a koju će odraditi za opće dobro, uputiti da, kako se to već govori u narodu: “guli krumpire”, prenosi Kamenjar.com.

Osuđen je jer je svojedobno Nogometnom klubu Dragovoljac otpisao tri milijuna kuna, a hrvatskim klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekta MORH-a. Presudom je određeno i da državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko je, kako su rekli, oštetio Republiku Hrvatsku.

To je nama naša borba dala – rekao nam je Rojs te dodao da je sve više hrvatskih branitelja po zatvorima, pa da je eto došao red i na njega.

Kad smo ga zamolili da nam malo u svom stilu obrazloži ovu presudu, odmah je izjavio je i ovo:

To je zato što sam u naše objekte, preko zime, kad su bili prazni, smjestio razvojačene branitelje, dragovoljce i obitelji poginulih. To mi ne mogu oprostiti. I to je istina.A, koga bih ja trebao smjestiti? Četnike iz Beograda? Radi se o razdoblju od 1994.-1998. Punih 18 godina su me progonili i sada kažu da sam malo dao za Hrvatsku, pa bih trebao još godinu dana – guliti krumpir! No, najteže mi pada što nisam imao pravično suđenje u svojoj voljenoj Hrvatskoj. Tko su bili suci Vrhovnog suda koji su potvrdili ovu presudu posebna je priča (svaka čast izuzecima). Ništa ne žalim. Tako nam i treba što smo rušili njihovu voljenu Jugoslaviju! I dalje ću ostati, do groba, odan prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i ratnom ministru Gojku Šušku”- rekao je general Ljubo Ćesić Rojs.

Mladen Pavković / Kamenjar.com