Po prvim neslužbenim informacijama, i postupanjima granične policije, granica između Republike Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine u Metkoviću večeras je zatvorena zbog pandemije korona virusa.

Kako se doznaje, granice je zatvorila RH i svi oni koji imaju prebivalište u Hrvatskoj mogu se do ponoći vratiti, međutim, iza toga, kao i oni koji upravo sada namjeravaju preći u BiH pri povratku biti će smješteni u karantenu.

Granični prijelazi između BiH i Hrvatske ipak nisu u potpunosti zatvoreni, i svi državljani BiH mogu doći kući, potvrdili su za Hercegovina.info iz Granične policije. Objasnili su tek da će oni koji od 16. ožujka uđu u BiH morati u samoizolaciju 14 dana, a isto vrijedi i za one koji uđu u Hrvatsku iz BiH.

U BiH je zabranjen ulazak državljanima NR Kine, Južne Koreje, Irana i Italije, a u samoizolaciju idu putnici iz Njemačke, Španjolske i Francuske.

U ponedjeljak ujutro mjera se širi, što praktično znači da i oni koji su prešli preko granice u Hrvatsku da nešto obave idu u samoizolaciju dva tjedna.