HRK Široki s najmlađom momčadi u povijesti kluba kreće u novu sezonu

Sljedećeg vikenda počinje nova sezone Prve lige Rukometnog saveza Herceg-Bosne, a rukometaši Širokog u ovo natjecanje ulaze s najmlađom momčadi u povijesti kluba.

Čine je mahom srednjoškolci koji su prošli kroz mlađe selekcije Škole rukometa HRK Široki.

U prvom kolu, u dvorani SRC Tucak u Širokom Brijegu, dočekuju HMRK Zrinjski – inače drugu momčad premijerligaša iz Mostara. Susret je na rasporedu u petak, 13. listopada s početkom u 21.00 sat, a ulaz je slobodan.

”U odnosu na prošlu sezonu cijela momčad je promijenjena te ju velikom većinom čine igrači srednjoškolskog uzrasta. Ove sezone rezultat nije u prvom planu, želim da mladi igrači steknu iskustvo kroz par sezona u ovoj ligi kako bi se mogli priključiti Prvoj ligi Federacije BiH – što i dalje najviše ovisi o financijama te politici grada kada su u pitanju ‘manji’ sportovi u Širokom Brijegu”, izjavio je za Bljesak.info trener Hrvatskog rukometnog kluba Široki Mihovil Bilać.

Od aktivnog bavljenja rukometom oprostili su se najbolji igrači HRK Široki prošlih sezona: Ivan Šaravanja, Ivan Lasić i Frano Slišković, a još nekoliko igrača koji su činili kostur prošlosezonske momčadi napustili su klub, ali i rukomet općenito.

Veseli činjenica što HRK Široki iz sezone u sezonu sve više nade polaže u mlađe uzraste čiji mlađi kadeti, kadeti i juniori u proteklih nekoliko sezona bilježe sve bolje uspjehe u ligama svojih uzrasta.

Bljesak.info