Hoće li ministar MUP-a ZHŽ-a Zdravko Boras vratiti oko 78.000 kn Hrvatskoj?

Hrvatski zavod mirovinskog osiguranja je potvrdio Federalnoj televiziji da se mirovina za Zdravka Borasa, sadašnjeg ministra MUP-a ZHŽ, prijavljenog na adresi Ante Kaštelančića 10, Podstrana, 21000 Split, nalazi u redovitoj isplati. Točan iznos mirovine, sa sitnim poreznima davanjima, je 6.499 kuna.

Radi se o znatnoj visini mirovine, koju nemaju niti Ljubušaci, koji su teško ranjavani na bojištima u postrojbama Tigrova.

Na dan stupanja na snagu imenovanja za ministra, Zdravko Boras je morao obavijestiti HZMO u Zagrebu, da mu se mirovina ne isplaćuje, jer je stekao pravo na osiguranje kroz isplate plaće u MUP-u ZHŽ.

Boras je izgleda ponovio pogrješku Nike Lozančića, poznatog federalnog parlamentarca, koji je po pravomoćnoj sudskoj presudi morao vratiti oko 468.000 kuna. Lozančićeva mirovina je nešto manja i iznosi 5.250 kuna.

Boras bi morao vratiti oko 78.000 kuna

Prije nekoliko tjedana mirovina Zdravka Borasa je bila u isplati, pa će, po primjeru Lozančića, Hrvatskoj morati vratiti oko 78.000 kuna, jer je od veljače prošle godine nezakonito primio 12 mirovina.

Prema hrvatskim zakonima, radi se o teškim kaznenim prijestupima. Za Lozančićem je bila raspisana i tjeralica, a neobavješćivanje HZMO o parlamentarnoj plaći i tako stjecanju osiguranja, je prema pisanju RSE-a objasnio kao “jedan oblik skrbi i ljubavi prema bh. Hrvatima koji su smislile i realizirale hrvatske vlasti.”

Vjerojatno i Zdravko Boras smatra da ga Hrvatska i pored plaće koju prima u MUP-u ZHŽ, treba voljeti i skrbiti se o njemu.

Ljubuski.info