Hercegovački derbi između Širokog i Zrinjskog bez zgoditaka

Široki Brijeg 0 – Zrinjski 0. Rezultat je to koji sigurno nisu priželjkivali ni jedni, ni drugi, ali kada se sve zbroji nakon 90 minuta derbija na Pecari to je možda i najrealniji ishod. Zrinjski je, istina, izgledao nešto motoričnije i kombinatornije, s bržom transformacijom i nadmoći u veznom redu, ali sve to skupa nije bilo dovoljno za više od remija.

Prvu prigodu imali su gosti u 4. minuti, ali Aćimović nije bio precizan. Dvije minute kasnije Bagarić je strijelac, međutim iz nedopuštene pozicije. Zrinjski je uzvratio preko Jovića u 25., oštar udarac efektno je obranio Bandić. Bilbija i Jakovljević su zaprijetili u 29. i 32. minuti, no u samoj završnici nisu bili učinkoviti pa je ostalo 0:0.

Bandić je istrčavanjem izvan kaznenog prostora ponovno spašavao „Plavo-bijele“ u 43. nakon slabo vraćene lopte od Barišića. Prijepornom, pak, ostaje situacija u nadoknadi izgubljenog vremena u kaznenom prostoru Mostaraca kada je povučen Matić. Peljto se nije oglasio.

Najbolju prigodu za gol Široki je propustio u 51. minuti. Bagarić je prebacio istrčalog Pirića, ali i okvir gola. Kako se primicao kraj, Zrinjski je sve više pritiskao tražeći sva tri boda, međutim svi njihovi pokušaji ostali su neuspješni, bila je to jalova nadmoć, uz dva dobra pokušaja Bilbije, koja nije donijela promjenu rezultata.

ŠIROKI BRIJEG: Bandić, Kvesić, J. Barišić, D. Ćorić, Ćorluka (83. Jurić), J. Ćorić, Lončar (46. Baraban), Begonja, Bralić, Zlomislić (42. Matić), Bagarić.

ZRINJSKI: Pirić, H. Barišić, Čirjak, Aćimović, Jović (67. Gržan), Pezer, Perišić (89. Bekrić), Jakovljević, Filipović (67. Bencun), Kadušić, Bilbija.

NK Široki Brijeg